Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Iz Švedske stigli radnici Đure Đakovića, testirani i upućeni u karantenu

Iz Švedske stigli radnici Đure Đakovića, testirani i upućeni u karantenu

Skupina od 15 radnika Đure Đakovića Montaže stigla je u četvrtak iz Švedske u Hrvatsku, a po ulasku u RH svi su testirani na virus SARS-CoV-2 te su upućeni i smješteni u županijsku karantenu, izvijestio je brodsko-posavski Županijski stožer Civilne zaštite.

Kako je i najavljeno, sukladno ranije utvrđenom protokolu između županijskog Stožera civilne zaštite i Uprave tvrtke, grupa od 15 radnika ĐĐ Montaže stigla je jutros iz Švedske u Republiku Hrvatsku. Nakon ulaska u Hrvatsku svi su radnici testirani na prisutnost virusa SARS-CoV-2 te su potom upućeni i smješteni u županijsku karantenu gdje će idućih 14 dana biti pod nadzorom epidemiologa”, navodi se u priopćenju Županijslpg stožera CZ.

Rezultati nalaza testiranih radnika očekuju se kasno popodne ili tijekom večeri, dodaje se.

Kako prenose lokalni portali u Slavonskom Brodu, radnici Đure Đakovića su putovali u Hrvatsku u nekoliko vozila. Ušli su preko graničnog prijelaza Macelj.

Inače, u Hrvatsku se već vratila jedna skupina od 20 radnika s Montažing gradilišta u Švedskoj. Ta je skupina u Hrvatsku stigla zrakoplovom iz Frankfurta.

K.N.

foto: ĐĐG

Tagovi: