auto-moto

Home / auto-moto/Ostale vijesti / Jak vjetar usporava vožnju stvara probleme u cestovnom prometu

Jak vjetar usporava vožnju stvara probleme u cestovnom prometu

Jak vjetar usporava vožnju i na autocesti A1 između tunela Bristovac i vijadukta Božići (ograničenje brzine je 40 km/h), te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić.

Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Slavoniji i na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Slavonski Brod i Velika Kopanica. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) otvorena je samo za osobna vozila, zbog jakog vjetra.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) i Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na dionicama Jadranske magistrale (DC8) Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Prometna nesreća na autocesti A1 između čvora VRPOLJE i čvora PRGOMET (na 339+000 km ) u smjeru Dubrovnika, vozi se jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za strpljenje.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

novo.hr

foto: arhiva.nh