Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Johnson naredio reviziju kaznenih presuda za opasne prijestupnike

Johnson naredio reviziju kaznenih presuda za opasne prijestupnike

Britanski premijer Boris Johnson najavio je hitnu reviziju kazni za opasne zločine, nakon što je obećao otvaranje dodatnih 20 tisuća radnih mjesta za policajce, kao i novih 10 tisuća mjesta u zatvorima.

Reuters piše da Johnson želi zadržati red i zakon visoko na listi političkih prioriteta, a upravo ta usredotočenost na kriminal i druga domaća pitanja prije 31. listopada i previđenog izlaska Velike Britanije iz Europske unije (EU), potiču nagađanja da britanski premijer planira raspisati izbore.

Ured premijera priopćio je da će se preispitivanje usredotočiti na to jesu li nasilnici i seksualni prijestupnici izdržavali kazne koje odražavaju težinu njihovih zločina.

Johnson, koji je prošlog mjeseca zamijenio Theresu May, rekao je da s ciljem osiguranja povjerenja u sustav, kazna doista mora odgovarati zločinu. Izjavio je da su u prošlosti svjedočili primjerima prerano puštenih silovatelja i ubojica, kao i onih koji su ubrzo nakon puštanja ponovili prijestupe.

– To sada završava. Želimo ih uhvatiti, zatvoriti, kazniti i pravilno rehabilitirati – poručio je Johnson.

Najavljeno je da će Johnson danas ugostiti visoke policijske dužnosnike, kao i čelnike probacijskih i policijskih službi, kako bi razgovarali o njegovom planu.

N.H./hina

foto: scr.arhiva

Tagovi: