Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Kauboji bez izbačenog Ivića traže prolaz u četvrtfinale

Kauboji bez izbačenog Ivića traže prolaz u četvrtfinale

Za gomana hrvatske rukometne reprezentacije Filipa Ivića Svjetsko prvenstvo je završeno! Izbornik Željko Babić obavio je svoju posljednju izmjenu u sastavu te umjesto golmana europskog prvaka Kielca pozvao Ivana Pešića koji će tako u nastavku natjecanja braniti u paru s Ivanom Stevanovićem.

Ovo je Babiću druga promjena u sastavu nakon što je na prvu je bio prisiljen zbog ozljede Josipa Božića Pavletića kojeg je zamijenio Jerko Matulić pred utakmicu s Njemačkom.

Pešić je od početka s reprezentacijom u Francuskoj gdje je dosadašnje utakmice pratio s tribina kao 17. igrač, a priliku će dobiti već danas protiv Egipta u osmini finala u 20.45 sati.

Većini onih koji podrobnije prate našu reprezentaciju je ova promjena iznenađenje s obzirom da je Ivić vrlo dobro branio na SP-u, pogotovo u utakmici s Mađarskom protiv koje je imao devet obrana i odveo Hrvatsku do jako važne pobjede i sigurnog drugog mjesta u skupini.

Ovo je samo još jedan pokazatelj da u reprezentaciji stvari ne ‘štimaju’ baš najbolje. Nakon što su s dodatnim video-skečom htjeli umanjiti odbijanje pozdrava Pere Metličića s izbornikom Babićem, izbacivanje Ivića iz momčadi je dodatan udarac. Uz sve to Hrvatska ni jednu utakmicu nije odigrala suvereno, samo smo do Njemačke imali rezultat. Vidjet ćemo kako će to izgledati večeras protiv Egipta.

Egipat je 2001. godine upravo u Francuskoj postao prva neeuropska reprezentacija koja je izborila polufinale Svjetskog prvenstva! U konačnici su osvojili četvrto mjesto.

Od spomenute 2001. godine Egipat nikada nije propustio zaigrati na najvećoj svjetskoj rukometnoj smotri, ali nikada nakon toga nije bio bolje plasiran od 14. mjesta 2009. godine.

N.H.

foto: crosport.hr