Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Klasnić: Vjerujem da možemo napraviti veliki rezultat

Klasnić: Vjerujem da možemo napraviti veliki rezultat

Hrvatska je došla u Njemačku, bit će veselo, nadam se i sretno, nadam se i dobrom rezultatu”, rekao je bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić (44), koji je ambasador HNS-a za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

U zadnje vrijeme smo imali više dobrih rezultata na svjetskim prvenstvima, ali ovo prvenstvo se igra u Njemačkoj, za nas će biti kao da igramo kod kuće. Nema veze gdje se igra, u Berlinu, Leipzigu ili Hamburgu, siguran sam da će biti više od 50% Hrvatska na stadionu. Moramo pokazati da smo pravi, da želimo u drugi krug, a dalje ćemo vidjeti“, dodao je.

Klasnić je uvjeren da reprezentacija na ovom EP-u može daleko dogurati. “Vjerujem da možemo napraviti veliki rezultat. Protiv Portugala smo pokazali da smo kao ekipa spremni, nije bitno tko igra. Najvažnije je da su svi zdravi. U nogometu tko ima bolji dan taj će dobiti utakmicu. Možda je ova godina naša. Imamo dosta srebra i bronca, možda će ove godine biti zlato,” kazao je.

Još žali za Turskom

Hrvatska otvara EURO protiv Španjolske u Berlinu. “Nadamo se dobrom rezultatu protiv Španjolske. Imaju mladu momčad, ali mi smo pokazali da smo dobra ekipa,” kazao je Klasnić koji je u hrvatskom dresu upisao 41 nastup i postigao 12 golova.

Komentirao je i igre koje pruža kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić. “Luka je kao vino. Što je stariji to je bolji. Imao je odličnu sezonu, premda nije igrao koliko je želio. Pokazao je kvalitetu. Šest je puta osvojio Ligu prvaka. Na Euru će biti lider ove momčadi, a na svakom turniru trebaš i ponešto sreće, tako će biti i ovdje”, istaknuo je.

Osvrnuo se i na EURO 2008. kada je Hrvatska ispala od Turske, nakon što je povela upravo Klasnićevim pogotkom na kraju produžetka. Nažalost, Turska je u idućem napadu izjednačila golom Semiha Senturka, a potom slavila nakon izvođenja jedanaesteraca.

Zašto mi nismo prošli? Znaju me pitati, zašto si zabio gol. Nije bilo sreće u toj utakmici. To je tako, zato smo 2018. u Rusiji imali više sreće, ali da smo prošli Tursku došli bi do finala”, rekao je na kraju bivši napadač Werdera, Nantesa, Boltona i Mainza.

N.H.

foto: fah