moda

Home / moda/Poslovne vijesti / Krah modnog carstva Ivanke Trump

Krah modnog carstva Ivanke Trump

Donald Trump krenuo u rat s Kinom, a baš je u toj zemlji njegova kći proizvodila većinu svoje modne linije. Proizvodila – sve do danas jer je Ivanka Trump objavila da gasi svoj svjetski poznati brend.

Modnu liniju pokrenula je s nakitom, a onda posao proširila na odjeću, obuću, torbice. Stvorila je svjetski brend. Odluku o gašenju kompanije opravdala je poslom savjetnice u Bijeloj kući. Iako ju je dio američke javnosti kritizirao zbog proizvodnje u Kini i optuživao za loše uvjete rada u tvornicama, posao joj je cvjetao. Ali za vrijeme predizborne kampanje prozvana je za sukob interesa.

Formalno se povukla iz tvrtke kad joj je otac postao predsjednik, a onda se ponovno probudila sumnja. Samo nekoliko dana nakon što je dobila privremeno odobrenje kineske vlade za tri nova zaštitna znaka, Donald Trump objavio je da će nastojati ukinuti zabranu prodaje opreme telekomunikacijskom divu Kine.

“Osim toga, problem je i što se ona nikad nije zauzela za stvari koje je taj brend trebao predstavljati, poput borbe za prava žena. A kad brend nema značenje, teško je prodati haljinu za 280 dolara”, kaže Robert Passikoff, stručnjak za brendiranje.

Silan udarac zadala joj je internetska kampanja “Zgrabi svoj novčanik”. Kupci su pozvani na bojkot njezinih proizvoda. A i robne kuće, jedna po jedna, prestajale su ih prodavati sa svakim novim ispadom njezina oca. Modnom carstvu došao je kraj.

Fokus Ivanke Trump u Bijeloj kući je na programima za osnaživanje žena, ne samo u Sjedinjenim Državama, javlja Hrt. Inače, američki mediji pišu da se u Trumpovu tornju u New Yorku sastala sa svojim zaposlenicima kako bi im odluku o gašenju kompanije – osobno priopćila.

novo.hr

foto: scr.arhiva