Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Lajf, kauch & kuhacha

Pamela Bartulović

Pamela Bartulović

Lajf, kauch & kuhacha

Lajf, kauch & kuhacha

EMOCIONALNO NEDOSTUPNA RETROGRADNA VENERA

Nikad nisam bila od onih koji vjeruju u horoskope, ok, ponekad ali onda čitam sve redom dok ne nađem onaj u kojem mi opis budućih događaja odgovara. Vi kao ne, jel? Eto baš vam vjerujem!

Uglavnom, ovih dana svi pričaju o toj retrogradnoj Veneri i njenim posljedicama. Mislila sam da pretjeruju. Baš mi neki planet, sa kojeg sam, navodno, pala, nešto može. Je rajt! Kako ja imam te neke ‘svoje žene’, koje počesto sa mnom podijele važne događaje, tako mi je jedna od njih poslala link na članak baš o toj Veneri, takvoj, retrogradnoj.

Kliknem na članak i počnem čitat. Piše da će Venera nove veze staviti pred izazove nakon kojih će biti jače. Ok, ovo se slučajno pogodilo pomislim i nastavim čitati. U nastavku stoji da utječe i na pokušaje obnavljanja starih veza ali da tome ne pribjegavamo jer neće trajati. Mislim se, je, evo sve mi u redu pred vratim stoje bivši u pokušaju da se vrate, a ja sam jučer po glavi izgorila pa ću reanimirati trupla.

No, ne lezi vraže, odnosno lezi! Ne diži se! I mani me se! Sutradan stigne poruka. Kratko: ‘Kako si? Sanjao sam te noćas’. Pogledam, opsujem više puta nego što i psiholozi priznaju pod ‘dobro za mentalno zdravlje’ te napišem ‘krasno, pa provjeravaš jesam živa?’ Lik napiše kako zna da jesam jer to osjeća. Daj me nemoj j…t! Isti onaj lik koji, prije pola godine, nije osjetio da mi je zamalo izazvao dva sloma živaca vlastitom neuravnoteženošću! Možda je i tada nešto bilo retrogradno, on sigurno.

Lik koji je, bez želja i pozdrava, odletio na 3 soma kilometara udaljenosti i mjesecima ne davao znakove života. Za Mars valjda nije bilo karte odmah pa je uzeo prvu dostupnu destinaciju na sigurnoj udaljenosti. Nakon poruke uslijedio je poziv i pitanja šta radim i šta je novo. Rekla sam mu sve, s naglaskom da sam ’emocionalno nedostupna’. Ovo ’emocionalno nedostupna’ mi već k’o mantra pa sam i mesaru jučer,  dok mi je nudio ‘predivan teleći but’ rekla ‘aj dajte mi jedno 80 deka, al ne više,  emocionalno sam nedostupna’. U plinari mi isto nije prošlo pa sam morala platit plina koliko sam i potrošila, ježi ga.

Uglavnom, čisto da znate da me on voli i da sam ‘žena njegovog života’ i sve to je shvatio nakon šta se pravio mrtav mjesecima i presložio se. Nemate pojma kako mi je drago što se presložio. Evo pravim kolutove od sreće! Kad sam mu rekla da sam se i ja presložila i da u mojoj slagalici nema mjesta niti za jedan njegov dio, malo mi se uvrijedio. Sva sam se pogrizla od muke kol’ko mi bilo krivo!

Možda sam, prije xyz mjeseci, i bila spremna čekati da mu istekne petogodišnji ugovor u toj pripi*ini iako sam žena koja voli da joj je muškarac kojeg voli dostupan u, maksimum, 3 sata vožnje, cestom, ne zrakom. Naglasak je na ‘bila’. Možda sam žena koja voli muškarcu termički obraditi ‘predivan teleći but’, napraviti kolače i razmaziti ga. Ne, to nisam možda, to sam sigurno i toga se ne sramim, a ovo nije reklama jer sam ’emocionalo nedostupna’. I kad mi ‘one moje žene’ kažu da ne budem toliko ‘kućanski tip’, da to odbija muškarce, navodno, izignoriram. Odbija? Šta dostupni muškarci ne jedu? Ne kužim. Isto kao što ni one ponekad ne kuže da nije kuhinja jedino mjesto u kojem sam savršena i toga svjesna.

Dakle, ako ste kao i ja, izabrale ste ne baš moderan način bivanja u vezi i bivanja ženom, ali ustrajte, jednom netko će doći, doći da ostane (Aki, mislim Aki pjeva, neće doći da ostane).

A budala i retrogradne Venere je bilo i bit će. Samo nas neće. Zato, stojte mi dobro i vrijeme je da se polako pripremamo za šunke, farbana jaja i pince.

Ljubi vas ’emocionalno nedostupna’ Pamela