Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Lajf, kauch & kuhacha

Lajf, kauch & kuhacha

MALO MI ZA SRIĆU TRIBA

Nedavno mi na jednoj društvenoj mreži izleti ‘radionica’ kontrole curenja menstrualne krvi. Pomislila sam da sam pogrešno ubrala. Nisam. Da bar jesam. I to se plaća. Čitavih 660 kuna. Da bi vas neka tamo naučila da kontrolirate curenje menstrualne krvi.

No, svaka budala ima svoje veselje. Dok nam se vlada preslaguje, njoj samoj uspješno, puku je sve gore. Pa se igraju igre na sreću. Odlazi se na radionice sreće, uspjeha, a bogami, i kontrole curenja menstrualne krvi. Društvene mreže su prepune ponuda raznih lajf kaucheva. Oni će vas naučit kako treba živjeti. Biti sretan. Voljeti. Raditi. Disati. Ma sve. Nemate brige. Samo morate imati viška novca, a manjka zdravog razuma. Da to popušite.

Naučit ćete od 10 do 20 principa nečega. Nikad nije samo jedan ili dva. Uvijek ih je minimalno 5. Ne mo’š brate nikako sa manje principa ostat živ. A sreću i da ne spominjemo. I sve bi to držalo vodu da Hrvatska  nije veličine malo većeg sela u Americi, sela u kojem se svi međusobno poznaju. Pa nije problem saznati ni kakvi su životi onih koji će vam na radionicama prodati principe za život kakav želite.

Točno mi dođe da ih upitam što na sebi ne primjene neki. Znate ono, svjedočimo primjerom, vlastitim i to. Ali nikad ne upitam. Jer, princip mog života je, između ostalog, pustiti druge da žive. A i pristojna sam. I živim. I radim. I financijski sam neovisna. I ne, nisam uvijek sretna i nasmijana. Pa nisam luda! Zapravo, sretna jesam, jer mi za sreću malo treba.

Danas, konkretno, sreća je u džemu od marelica. Onom kojeg neću pojesti. Samo skuhati i pokloniti prijateljima. A imam i punjene paprike od jučer pa danas mogu landrat po kavama umjesto kuhanja ručka. I ni lipe platila nisam da me netko ovome nauči. Samouka sam. Isto i vama želim.

Ljubi vas Pam!