Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Lajf, kauch & kuhacha

Lajf, kauch & kuhacha

KAKO IZGLEDA “SREĆA” KAD SE UVEĆA

Počesto, kad slobodno vrijeme dozvoli (aj da se ne lažemo i ono neslobodno), obitavam na društvenim mrežama te pomislim kako mi je život lejm.

Imam valjda svega nekoliko slika sa čašom u ruci, a neki, majkemi, na dnevnoj bazi na par promila. I imaju redom divne muževe i žene, bogat društveni život, za neke ne znam ni kad se stignu presvući toliko puta dnevno, hrpe prijatelja i masu para.  Dok ja navečer sjedim na svom trosjedu, u društvu srcu mi najdražih, dok mažemo na palačinke nutelu, koju sam vjerojatno nabavila na akciji, pečemo kokice i slušamo neku nespojivu plej listu na tabletu, oni su van. Sa svojim divnim muževima i ženama, divnim prijateljima i sa čašom finog pjenušca ili vina u ruci. I svaki put, kad povremeno navratim, na društvene mreže, oni su sa istoga objavili zavidan broj fotografija. A ja u prije par dana, sva sretna, objavila sliku kremšnite i sladoleda koje sam žderala u društvu svog drugara. Hau lejm. Ili?

Naravno, uvijek se dogodi ono što treba, pa se tako, u nekom trenutku, i ja nađem u tim društvima. Upoznam muževe, divne, žene očaravajuće, i to ne u onakvim klubovima u kakve idemo one moje i ja, di je dernek do jutra, a ne, na finim mjestima. Onim mjestima na koja dođeš na večeru, platiš je ko Svetog Petra kajganu i izađeš gladan.

I družeći se, na nekoliko promila, shvatim, ili mi neko ‘prijateljski’ dobaci, uz ‘nemoj nikom reć’ napomenu, čija žena ima ljubavnika, čiji muž je ljubavnici napravio dijete, tko je u braku samo forme radi, tko je kome i koliko dužan, tko se bavi mutnim poslovima i traže ga neki kojima nit ime ne smijem napisati.

Al pojavim se i ja na nekim od tih slika, uz zvukove soft jazza u pozadini, ne do bog da je Halid, nasmiješim se dok ih objavljuju na društvenim mrežama, uklonim tag, ako ga ima,ili stavim na hajd opciju, namažem još jednu palačinku, džemom od jagoda koji sam sama skuhala, dok one moje maltretiraju voljenog psa koji im to dozvoljava a sa plej liste na tabletu Halid pjeva ‘hej da mi je, hladne vode sa Romanije’. A imamo i Cave i Melody Gardot i Stinga i Ivana Zaka te se, glede glazbe, smatramo multipolarnima.

Anivej, život nije lejm dok imaš nekoga kome ćeš namazat palačinke home mejd džemom ili nutelom kupljenom na akciji.

Toliko za danas

Stojte mi lijepi i pametni

Ljubi vas Pam!