gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Ledo početkom prosinca zatvara pogone u Čitluku

Ledo početkom prosinca zatvara pogone u Čitluku

Nakon više od dva desetljeća, kompanija Ledo početkom prosinca zatvorit će pogone u Čitluku u Bosni i Hercegovini, u sklopu čega će bez posla ostati 52 zaposlenika, izvijestili su iz Leda u BiH. 

 “Nakon pažljivog razmatranja, donijeli smo odluku da zatvorimo proizvodni pogon u Čitluku u BiH s 1. prosincem ove godine”, navode u priopćenju za javnost.

Kako dodaju, ta odluka rezultirat će gubitkom 52 radna mjesta u Bosni i Hercegovini. Najavili su da je prioritet Leda pružiti potporu kolegama na koje ta odluka izravno utječe.

Proizvode te kompanije za tržište Bosne i Hercegovine nastaviti će proizvoditi njihove druge proizvodne kompanije. U priopćenju Leda se dodaje kako će nekoliko stotina zaposlenika, od ukupno 3.500 koliko broji te kompanija, u području logistike, prodaje, marketinga i drugih funkcija nastaviti raditi u toj kompaniji u Bosni i Hercegovini.

Ledo je u Čitluku počeo raditi 2000. godina, a u njihovim pogonima se pakirala smrznuta hrana, a svojedobno se proizvodio i sladoled.

Fortenova Grupa je 2021. prodala Ledo za 615 milijuna eura kompaniji Nomad Foods Limited, sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim Otocima, koja je najveći europski i treći najveći globalni igrač na tržištu smrznute hrane.

Fortenova grupa d.d. i Nomad Foods Limited tada su potpisali kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastojala od društava Ledo plus d.o.o., Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. Iz Srbije te nekoliko manjih povezanih društava.

M.B./H

foto: fah