Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Legendarni francuski napadač blizu trenerske ‘gaže’ u Subašićevom Monacu

Legendarni francuski napadač blizu trenerske ‘gaže’ u Subašićevom Monacu

Nogometaši Monaca u katastrofalnoj su formi počeli novu sezonu.

Nakon 9 odigranih kola, klub iz Kneževine ostvario je samo jednu pobjedu u francuskom prvenstvu, upisavši pritom pet poraza što im je donijelo 18. mjesto na ljestvici – mjesto koje vodi u odigravanje za ostanak.

Nakon prošlogodišnje sezone kada su ostvarili plasman u Ligu prvaka, ovo je veliki šok za velikana francuskog nogometa koji je 8 puta osvajao naslov u Ligue 1. U posljednjoj tituli, prije dvije sezone, veliku ulogu igrao je hrvatski vratar Danijel Subašić koji se nedavno vratio nakon ozljede, ali ni on nije uspio pomoći svojoj momčadi.

Osim katastrofe u nacionalnom prvenstvu, Monaco je upisao i dva poraza u dvije utakmice Lige prvaka (Atletico Madrid i Borussia Dortmund), a uprava kluba se odlučila za ‘bolne rezove’.

Kako prenosi Germanijak dobro upućene francuske novinare, trener Leonardo Jardim je nadomak otkazu, a monegaški klub već je pronašao njegovu zamjenu.

Prema navodima inozemnih portala prvi kandidat za preuzimanje svlačionice kluba sa stadiona Luja II., nekadašnji je igrač koji je potekao upravo u tom klubu, da bi svoje najbolje godine dao londonskom Arsenalu i Barceloni.

Naravno, riječ je o Thierryu Henryu, a kontakte sa nekada ubojitim napadačem potvrdio je i sam klub. U prilog ovoj tezi ide i činjenica da je nekadašnji francuski reprezentativac odbio ponudu Aston Ville za preuzimanje njihovog stručnog stožera.

novo.hr

foto: scr.arh.