Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Leona Popović u Schladmingu do rezultata karijere, Shiffrin slavila!

Leona Popović u Schladmingu do rezultata karijere, Shiffrin slavila!

Pobjednica slaloma u Schladmingu je Amerikanka Mikaela Shiffrin, a do rezultata karijere stigla je hrvatska skijašica Leona Popović osvojivši šesto mjesto! 

Nakon prve vožnje u vodstvu je bila Slovakinja Petra Vlhova, koja je na kraju osvojila drugo mjesto zaostavši za Shiffrin 15 stotinki. Na postolje se popela i trećeplasirana Njemica Lena Dürr sa zaostatkom od 93 stotinke za pobjednicom.

Jedina hrvatska predstavnica u drugoj vožnji Leona Popović, nakon prve vožnje je bila 12., a na kraju je osvojila šesto mjesto što joj je najbolji rezultat u karijeri. Za Shiffrin je zaostala 1.37 sekundi. Do Schladminga joj je najbolji plasman bio onaj iz Zagreba prošloga tjedna kada je na Snježnoj kraljici bila sedma. 

U poretku slaloma Vlhova vodi sa 660 bodova ispred Shiffrin koja ima 440 te je tako slovačka skijašica dvije utrke prije kraja osigurala Mali kristalni globus u ovoj disciplini. Leona Popović je na 11. mjestu sa 146 bodova.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodeća skijašica svijeta je Shiffrin s 966 bodova, a Vlhova je druga s 911 bodova. Na trećoj poziciji je Talijanka Sofia Goggia koja ima 657 bodova, a Popović je 30. sa 146 bodova. 

Domaćin ove utrke trebao je biti Flachau, no zbog loše epidemiološke situacije i visokih stopa infekcije, utrka je premještena u Schladming, koji je inače poznat po muškoj slalomskoj utrci. Najbolji svjetski slalomaši ovdje će se okupiti 25. siječnja. 

N.H./H

foto: scr.hrt