Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Je li Tisak (Agrokor) kupio Mondo.hr samo da se riješi konkurencije ili ga namjerava razvijati?

Je li Tisak (Agrokor) kupio Mondo.hr samo da se riješi konkurencije ili ga namjerava razvijati?

Jedna od poznatijih hrvatskih internet trgovina Mondo.hr s početkom 2017. godine promijenila je vlasnika. I to ne bilo kojeg vlasnika, već ga je kupila najjača hrvatska kompanija Agrokor, odnosno tvrtka Tisak d.d. koja je u sustavu Agrokora.

Do 31.12.2016. bili su u vlasništvu medijske kuće 24 sata, koja je pak dio austrijske medijske grupacije Styria. Od 1.1.2017. godine Mondo.hr prelazi u vlasništvo Tiska d.d., objavljeno je na njihovim stranicama prvoga dana 2017. godine.

Svi klijenti webshopa Mondo.hr obaviješteni su da će nositelj ove internetske trgovine sada biti Tisak d.d., u vlasništvu koncerna Agrokor, te će isto društvo u cijelosti nastaviti s vođenjem internetske trgovine “Mondo” – navedeno je u priopćenju.

Prema nekim špekulacijama u e-commerce zajednici na Mondu će se nadalje moći kupiti samo ono što Tisak ima u svojoj ponudi, kao što su knjige ili video igre, a ostatak ponude se seli na nedavno pokrenutu Akrokorovu web uzdanicu, Abrakadabru.

Također, nagađa se da Mondo shopu dosad nije išlo najbolje, odnosno ne onako kako su priželjkivali ljudi iz Styria grupe. Bilo kako bilo, preuzimanje se dogodilo i dalje je na novim vlasnicima – Tisku (Agrokoru), da odluče što će napraviti sa svojom najnovijom web investicijom.

Dragan Bacinger

foto: gazetaflash.com