Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Luka Burilović ponovno izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa

Luka Burilović ponovno izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović u četvrtak je na sjednici Skupštine Eurochambresa u Bruxellesu ponovno izabran za člana Upravnog odbora Eurochambresa, priopćeno je iz HGK.

Kako se ističe, Burilović je naglasio važnost jačanja komorskog sustava na razini Europe te aktivnog članstva u Eurochambresu, čime se može znatno pomoći stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za poslovanje HGK-ovih članica na zajedničkom EU-ovom tržištu.

“Reizbor vidim kao potvrdu dobrog rada institucije kojoj sam na čelu. Suradnja europskih komora uvelike olakšava internacionalizaciju poslovanja našim članicama, što je jedan od glavnih ciljeva HGK. Sudjelovanjem u ovoj organizaciji i radom Predstavništva HGK u Bruxellesu također možemo direktno utjecati na odluke koje se donose u Bruxellesu, a utječu na svakodnevni život poduzetnika”, rekao je Burilović.

Inače, to je Buriloviću četvrti izbor u Eurochambresov Upravni odbor.

Iz HGK navode i kako je u Odbor za proračun Eurochambresa izabrana glavna tajnica HGK-a Marina Rožić.

Eurochambres je udruženje europskih komora osnovano 1958. godine, sa sjedištem u Bruxellesu, koje artikulira interese poslovnog sektora pri institucijama Europske unije. Predstavlja više od 20 milijuna tvrtki u Europi, s 45 članova i europskom mrežom od 1.700 regionalnih i lokalnih komora.

HGK je članica Eurochambresa od 2000. godine.

novo.hr

foto: HGK