Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Mađari pobijedili Island i izbacili Dansku s Eura!

Mađari pobijedili Island i izbacili Dansku s Eura!

U susretu posljednjeg, trećeg kola E skupine Europskog rukometnog prvenstva Mađarska je pobijedila Island 24:18 osvojivši prvo mjesto u skupini, ujedno izbacivši aktualne olimpijske pobjednike i svjetske prvake Dance s prvenstva.

Uoči posljednjeg kola u skupini E Island je vodio sa četiri boda, Mađarska je imala tri, Danska jedan, a Rusija je bila posljednja s dva poraza. Olimpijskim pobjednicima i svjetskim prvacima trebala je pobjeda Islanda protiv Mađarske kako bi ostali u igri za prolazak u drugi krug, dok je Islandu trebala pobjeda kako bi u drugi krug prenio dva boda.

Međutim, Mađari su im pokvarili planove. Pobjedom su osvojili prvo mjesto u skupini i u drugi krug prenose bodove, Island ide dalje s nulom, a Danci su se od Eura oprostili i prije posljednjeg dvoboja protiv Rusije, koju su na kraju svladali 31:28.

Junak mađarske pobjede bio je Mikler s 15 obrana pri čemu je obranio sva četiri islandska sedmerca. Sjajan je bio i Bence Banhidi s osam obrana, dok su Zoltan Szita i Bendeguz Boka zabili po četiri gola. Kod Islanda najefikasniji su bili Aron Palmarsson i Gudoj Valur Sigurdsson sa po četiri boda.

novo.hr

foto: ehf