Jorge Sammir Cruz Campos vraća se u ‘maksimirsku šumu’ i ponovno će zaigrati u dresu Dinama, objavio je klub na svojoj internetskoj stranici.

Nakon pune tri godine Brazilac se vraća u Maksimir kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s kineskim Jiangsu Sunning FC.

Povodom povratka u Dinamo Sammir je izjavio: „Osjećam veliko veselje i ponos što ću ponovno nositi dres Dinama, kluba u kojem sam proveo najljepše dane karijere. Veselim se povratku u Maksimir i novim izazovima koji me čekaju“.

Sammir je igrao za zagrebački klub od 2007. do 2014., nakon čega je otišao u španjolski prvoligaš – Getafe. Iz Španjolske je preselio u Kinu gdje je igrao za Jiangsu Sunning FC i na posudbi u Hangzhou Greentownu.

Veliko je pitanje u kakvoj je Sammir formi trenutno, budući da je kineska liga završila još krajem listopada, ali i činjenicu da je Sammira uvijek više zanimao ‘noćni život’ od nogometnog. Zbog tih razloga se u kuluarima priča da nisu svi u klubu bili suglasni oko povratka bivšeg igrača.

Ubrzo će se vidjeti je li Sammir pojačanje ili samo još jedan povratnik koji s Dinamom popunjava prazninu do sljedećeg angažmana. Na stranu sada činjenica da Dinamu za hrvatsku ligu ni ne treba (pre)skup igrač kao što je Sammir.