Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/sport / Manchester United i proizvođač sportske opreme potpisali najveći ugovor u povijesti Premier lige

Manchester United i proizvođač sportske opreme potpisali najveći ugovor u povijesti Premier lige

Manchester United je potpisao ugovor vrijedan 900 milijuna funti (1,048 milijardi eura) s Adidasom, obnavljajući tako partnerstvo sa svojim službenim dobavljačem opreme na još deset godina. Manchester United vraća se u Ligu prvaka ove sezone nakon što je englesko prvenstvo završio među četiri najbolje momčadi.

Njemački proizvođač sportske opreme Adidas postao je službeni sponzor kluba u sezoni 2015./2016., nakon što je 23 godine to bio Nike, a ugovor koji je tada sklopio Manchester United bio je vrijedan 750 milijuna funti, što je bio rekord u to vrijeme. Sada je ovo novi premierligaški rekord. “Novi ugovor povećava fokus na žensku momčad Manchester Uniteda od njihovog ponovnog uvođenja 2018.”, rekao je United u zajedničkom priopćenju za tisak s adidasom.

Novi ugovor s Adidasom, prije nove sezone 2023./2024. Premier lige koja počinje sljedeći mjesec, nastavit će partnerstvo do lipnja 2035., objavio je engleski prvoligaš.

United je još uvijek u pregovorima o prodaji nakon što su američki vlasnici, obitelj Glazer, pokrenuli službeni proces prodaje krajem prošle godine. Među potencijalnim kandidatima za vlasništvo nad klubom su katarski šeik Jassim bin Hamad al-Thani i britanski milijarder Jim Ratcliffe.

K.A./H

foto: United