Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Maras mahao novčanicama u Saboru, Jandroković mu se rugao

Maras mahao novčanicama u Saboru, Jandroković mu se rugao

Tijekom rasprave o poreznoj reformi u Saboru u petak SDP-ov Gordan Maras mahao je novčanicama kako bi dočarao koliko će od izmjena poreza na dohodak profitirati prosječna obitelj, a koliko obitelj nekog menadžera u trgovačkom lancu, piše N1.

“Prosječna obitelj koja nema nekog benefita od porezne reforme zaradit će 400 kuna svake godine, odnosno 30 kuna mjesečno. S druge strane sutra ćemo vaš zakon, porez na dohodak, omogućiti jednom menadžeru u trgovačkoj korporaciji i njegovoj supruzi koja zarađuje 15.000 kuna mjesečno u nekom trgovačkom društvu, da mu više ostane 60.000 kuna”, kazao je Maras pa pojasnio.

“Ovo je po vašoj poreznoj reformi prosječna obitelj – 400 kuna godišnje. 60.000 tisuća kuna za obitelj za koju se vi zalažete, menadžer u trgovačkoj korporaciji i supruga koja radi dobro plaćen posao. Službenik ili blagajnica u jednom trgovačkom centru, menadžer na ovoj strani. Zato ne možemo podržati ove izmjene zakona, zato što radite ovakvo raslojavanje društva. 60.000 kuna će uredno spremiti bogati u svoj džep, neće ih potrošiti jer ionako imaju previše novaca”, rekao je Maras vadeći novčanice na saborsku klupu.

Jandroković ga je pred kraj počeo prekidati pa je ustvrdio: “Zaista je bilo dramatično. Ja sam gledao kolegu Arsena Bauka. Uplašio se da su to njegovi novci i skoro je posegnuo za njima, nije mu lako bilo” kazao je Jandroković koji je vodio sjednicu.

novo.hr

foto: N1