Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Mate Pavić i Nikola Mektić u hrvatskom finalu osvojili turnir muških parova na Olimpijskim igrama!

Mate Pavić i Nikola Mektić u hrvatskom finalu osvojili turnir muških parova na Olimpijskim igrama!

U hrvatskom finalu muških parova na olimpijskim igrama u Tokiju, Nikola Mektić i Mate Pavić su pobijedili Marina Čilića i Ivana Dodiga sa 6-4, 3-6, 10-6. Tek treći put u povijesti olimpijskih igara u finalu muških parova igrali su tenisači iz iste zemlje, posljednji put se to dogodilo davne 1908. u Londonu gdje su slavili Britanci.

Najbolji svjetski par je sjajno otvorio finale i već u prvom gemu oduzeli su Čiliću servis.

U trećem gemu su imali još dvije break lopte, a kod vodstva 3-1 nove dvije lopte za obrat, no Čilić i Dodig su izvukli oba gema. Međutim, nisu uspjeli vratiti i izgubljeni servis, pa je set nakon 46 minuta otišao na Pavićevu i Mektićevu stranu rezultatom 6-4.

U drugom setu su Čilić i Dodig odigrali daleko bolje i svoju priliku su dočekali u šestoj igri načinivši break za 4-2. Bio je to prvi servis kojeg su Mektić i Pavić izgubili na turniru. Prednost su sačuvali do kraja i sa 6-3 osvojili drugi set.

Srebrni Marin Čilić i Ivan Dodig

Hrvatsko finale je razriješeno u “super tie-breaku” do 10 bodova. Mektić i Pavić su poveli sa čak 6-0 uz dva mini breaka na Čilićev i jedan na Dodigov servis načinivši veliki korak prema pobjedi.

Vodili su 7-1, no Čilić i Dodig su zaprijetili smanjivši na 8-6. Ipak, iduća dva poena su otiša na Mektićevu i Pavićevu stranu.

Znamo se jako dobro, nije bilo nekih tajni i bio je to dobar i kvalitetan meč. Tu smo deset dana zajedno i navijamo jedni za druge, ali je meč stvarno bio čudan i nakon nekog vremena kao da se ‘uspavao’. Presudilo je to što smo bolje otvorili meč i što smo ipak uigraniji od kumova s druge strane, izjavio je Pavić.

Oba para su govorili o ponešto čudnom ozračju na skoro potpuno praznom Ariake stadionu, gdje je bila nazočna tek nekolicina novinara i članova Misije HOO-a.

Nismo mi igrali usporenije nego se tako atmosfera stvorila. Igrate na ogromnom stadionu gdje nije bilo publike, a naša delegacija, koja nas je bodrila tijekom cijelog tjedna, ipak je bila tiša. Nije mi običaj pokazivati previše emocija prema vani na ovako velikom natjecanju kada su s druge strane Marin i Ivan. U povijesti se nije dogodilo da četiri igrača iz iste zemlje igraju u finalu i malo nas je pojela nervoza, izjavio je Mektić.

Najbolji par svijeta, koji je ove godine osvojio i Wimbledon i Olimpijske igre pripremat će se za američku turneju nakon Tokija, gdje su produžili niz nepobjedivosti na 15 mečeva.

Na kraju su svi zajedno proslavili veliki uspjeh hrvatskog tenisa

N.H./H