Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Matija Kovačević novi član uprave HT-a za financije

Matija Kovačević novi član uprave HT-a za financije

Hrvatski telekom (HT) od 1. kolovoza ove godine imat će novog člana Uprave za financije (CFO) Matiju Kovačevića, koji je na tu poziciju imenovan jer je njegov prethodnik Daniel Daub podnio ostavku zbog prelaska na novu funkciju u Deutsche Telekomu (DT), izvijestili su u četvrtak iz HT-a.

Daub odlazi iz HT-a 1. kolovoza, a karijeru će nastaviti na funkciji višeg potpredsjednika za financije DT Europe.

Novi član Uprave za financije Kovačević na tu poziciju dolazi s mjesta direktora Sektora za kontroling, transformaciju i odnose s investitorima u HT-u, a ima više od 20 godina profesionalnog iskustva u području kontrolinga, strategije i transformacije koje je stekao prvenstveno u telekomunikacijskoj industriji.

U HT-u je od 2003., otkada je obnašao više rukovoditeljskih funkcija unutar područja financija HT-a, uključujući i onu člana Uprave i glavnog direktora za financije Iskona (tvrtke u sastavu HT-a).

Od 2010. je radio i u DT-u na više menadžerskih funkcija u Njemačkoj i Grčkoj, a uz ostalo bio je nadležan za financijski i poslovni “steering” u društvima kćerima DT-a u Grčkoj, Rumunjskoj, Albaniji i Bugarskoj, te je vodio brojne projekate transformacije i promjene operativnih modela u Grčkoj, kao i kontroling središnjeg ureda za Europu u DT-u.

Uz Nebisa kao predsjednika i nakon novog imenovanja Kovačevića za financije, od 1. kolovoza Upravu HT čine još Nataša Rapaić, nadležna za segment privatnih korisnika, Boris Drilo za tehničke i informacijske funkcije te Ivan Bartulović za ljudske resurse.

K.A.

foto: HT