Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/turizam / Međimurju prestižna švicarska turistička nagrada

Međimurju prestižna švicarska turistička nagrada

Međimurje je dobilo Švicarsku turističku nagradu The Swiss Tourism Award – STA za promicanje kvalitetnog turizma, zaštitu i pozicioniranje prirodne i kulturne baštine, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti u standardima usluga i proizvoda te prezentiranje švicarskoj javnosti, izvijestila je Hrvatska turistička zajednica.

Nagrada predstavnicima Međimurske županije i njene Turističke zajednice uručena u sklopu svečanog otvaranja međunarodnog sajma turizma IViaggiatori u švicarskom Luganu.

Direktor TZ Međimurske županije Rudi Grula istaknuo je važnost tog uspjeha za Međimurje dodajući da je on rezultat snažne sinergije među svim dionicima koji doprinose razvoju ponude Međimurja kao integralne i održive turističke destinacije.

“Turistička zajednica županije dosta radi na destinacijskom menadžmentu ‘uvezujući’ različite dionike već desetak godina, inzistirajući upravo na kvaliteti i održivosti, a sve to daje rezultate koji se sada prepoznaju i u međunarodnim okvirima”, poručio je Grula.

Nagradu je uručio predsjednik Znanstvenog odbora Švicarske turističke nagrade Marco Pion istaknuvši pritom, kako prenose iz Glavnog ureda HTZ-a, da je Međimurje regija koja u razvoju turizma primjenjuje najviše standarde kvalitete.

Dodao je da se nagrada dodjeljuje od 2006. odredištima s izvrsnom reputacijom na internetu te onima koje promiču održive oblike turizma i alternativa su tradicionalnom, masovnom turizmu.

Dobitnici nagrade odabiru se uz pomoć računalne aplikacije Web2rism razvijene na Sveučilištu u Luganu, u sklopu čega se identificiraju odredišta koja su internetski korisnici prepoznali kao mjesta koja odgovaraju posebnim kriterijima kvalitete.

Osim Međimurja, nagradu je primilo pet destinacija iz Italije.

Čestitajući Međimurju na nagradi, direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić naglasio je da to ukazuje na potencijal kontinentalnog turizma u Hrvatskoj.

“Švicarska turistička nagrada prije svega je pokazatelj da se u Međimurju kvalitetno upravlja turizmom. Siguran sam kako ovo međunarodno priznanje predstavlja veliku satisfakciju za sve međimurske turističke djelatnike, ali i motiv za daljnje aktivnosti, a to je i jedan od pokazatelja velikog turističkog potencijala hrvatskog kontinenta općenito kojeg sve više prepoznaju i strani turisti”, poručio je Ivičić.

D.B./h

foto: croatia.hr