Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Mihalinec objavio koje županije štrajkaju u četvrtak i poslao poruku Vrdoljaku

Mihalinec objavio koje županije štrajkaju u četvrtak i poslao poruku Vrdoljaku

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske i Sindikat hrvatskih učitelja u srijedu su održali konferenciju za novinare na Markovom trgu, gdje su objavili koje će županije sutra biti u štrajku, a poslali su poruku Vladi i HNS-u.

Nikada nije kako je trebalo biti. Pada kiša, nema sjednice Vlade danas, govor premijera je kasnije nego što je trebao biti”, rekao je Branimir Mihalinec i ocijenio da Vlada ne vidi ljude.

Sutra će štrajkati Zadarska, Vukovarsko-srijemska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija. Mihalinec je kazao kako neće najavljivati tko će štrajkati u petak, jer će to biti oni koji do sada nisu bili u štrajku. U petak će najaviti kako se i gdje nastavlja štrajk u ponedjeljak.

Kazao je da današnji štrajk u Zagrebu prolazi izvanredno, a Vladi je poručio da ih ne poziva na sastanak ako im misle nuditi mrvice. “Nismo se došli cjenkati”, odgovorio je na pitanje bi li pristali na povećanje od 5 posto.

Predsjedniku HNS-a Ivanu Vrdoljaku poručio je da ih ne brani i ne zastupa. “Nije on pokrenuo ovu inicijativu, nego sindikati”, rekao je Mihalinec.

novo.hr

foto: scr.arhiva