auto-moto

Home / auto-moto/Ostale vijesti / Ministarstvo usvojilo zahtjeve motociklista, odustaju od prosvjeda

Ministarstvo usvojilo zahtjeve motociklista, odustaju od prosvjeda

Udruga ‘Karavana za život – bikeri na cesti’ u petak je priopćila kako odustaju od najavljenog prosvjeda jer su dobili “službeni i obvezujući dopis” iz Ministarstva prometa, mora i infrastrukture te da su svi njihovi zahtjevi “usvojeni i prihvaćeni te da idu na hitnu realizaciju”.

Danas je Ministarstvo prometa poslalo službeni i obvezujući dopis Udruzi Karavana za život – bikeri na cesti kojim usvaja naše prijedloge i prihvaća ih te ide u hitnu realizaciju!”, stoji u priopćenju udruge.

Motociklisti su već više puta predali ministru prometa Olegu Butkoviću zahtjeve u kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka “zahtjevna dionica za motocikliste”, primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska, te prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

Ministarstvo je pristalo na njihove zahtjeve, pa se od prosvjeda, u kojem je ovog vikenda trebalo sudjelovati više od četiri tisuće motociklista, odustaje.

“Molim sve sudionike, one koji su trebali sudjelovati u akciji diljem Hrvatske, da odustanu od svih dogovorenih radnji i ciljeva jer su isti postignuti”, poručuje udruga u priopćenju.

novo.hr

foto: novo.hr