Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac ni iz nekoliko pokušaja nije odgovorila koje su joj kompetencije

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac ni iz nekoliko pokušaja nije odgovorila koje su joj kompetencije

HDZ-ova Nikolina Brnjac, nova ministrica u novoformiranom Ministarstvu turizma i sporta, gostujući jučer u Dnevniku Nove TV nikako nije mogla objasniti koje su joj kompetencije za tu funkciju.

Brnjac je na ministarsku poziciju došla iz Ministarstva vanjskih poslova, gdje je radila kao državna tajnica.

Već na prvom pitanju novinarke Nove TV o njenim kompetencijama odgovorila je vrlo općenito.

“Mi smo sada, što se tiče turističkog sektora, u izrazito teškoj situaciji. Kad pogledate brojke, one jesu dobre, ali bi mogle biti i bolje. Moramo voditi računa o svim epidemiološkim mjerama. I zahvalila bih svima koji se pridržavaju epidemioloških mjera… Ono što je u turističkom sektoru sada izuzetno važno je instrument za oporavak i otpornost”, kazala je Brnjac ne ponudivši uopće odgovor na postavljeno pitanje. 

Novinarka pokušava drugačije postaviti pitanje:. “Zašto mislite da biste bili dobra ministrica?”

Ministrica Brnjac odgovara: “Upravo zato što možemo povući najveći dio projekata kroz višegodišnji financijski okvir. Sada nam je prilika da apliciramo sa što većim brojem projekata u turističkom sektoru kroz održivi turizam, da radimo na produžetku same sezone, kako na obali tako i na kontinentu.”

Novinarka je uporna i treći put pokušava dobiti odgovor. “Konkretno, koje su vaše kompetencije za ministricu turizma?” pitala je.

“Ja sam do sada zastupala rad Vijeća, 27 članica u Europskom parlamentu, ne samo Hrvatske već i ostalih država članica. Na taj način EK daje prijedloge i mi smo do sada pratili sve što se događalo u svim resorima, također i u samom turizmu“, rekla je Brnjac, opet bez konkretnog odgovora.

Novinarka je i četvrti put inzistirala: “Kakve to veze ima s turizmom?”

Pogađate, konkretni odgovor nije stigao:

Kao prvi paket mjera, drugi paket mjera, svi koji su prolazili u turističkom sektoru su prolazili i kroz naše ruke, to je bilo i kroz Ministarstvo vanjskih poslova, i samim time su… prve mjere i druge, dakle, što smo pomogli turističkom sektoru pomogli da doživi ovakvu situaciju kakvu danas ima”, zaključila je ministrica Brnjac.

novo.hr

foto: scr.NovaTV

Tagovi: