Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Hoće li MUP uvesti ukidanje vozačke bez mogućnosti ponovnog polaganja?

Hoće li MUP uvesti ukidanje vozačke bez mogućnosti ponovnog polaganja?

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) predlaže novi nacrt prijedloga Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojim se, među ostalim, propisuje procedura ukidanja vozačke dozvole bez mogućnosti ponovnog polaganja zbog negativnih bodova.

Trenutno važeći sustav negativnih bodova i dosad je omogućavao izricanje zabrane upravljanja vozilima na devet ili 12 mjeseci nakon prikupljenih devet negativnih bodova. Pod određenim pretpostavkama, moguće je i izricanje mjere poništenja vozačke dozvole, no važeće rješenje, pojašnjava predlagač, u praksi ne funkcionira.

Prema MUP-ovim predloženim izmjenama do ukidanja vozačke dozvole ubuduće bi dolazilo ako vozač skupi 12 negativnih prekršajnih bodova, odnosno devet bodova za mlade vozače.

MUP predlaže i uvođenje izvanrednog liječničkog pregleda za vozače koji su tri puta u tri godine kažnjeni zbog bilo koje količine alkohola u krvi.

Dosad su se na takve preglede, o kojem je ovisilo produljenje vozačke, dozvole slali vozači koji su ‘napuhali’ više od 1,5 ‘promila’. No, po novom prijedlogu pregled bi morali obaviti vozači i instruktori vožnje koji su najmanje tri puta u tri godine pravomoćno kažnjeni zbog vožnje pod utjecajem alkohola, jer se “za njih može opravdano posumnjati da imaju problem s alkoholom”, navedno je u prijedlogu novog zakona objavljenom na stranicama e-savjetovanje.

Nacrtom se predviđa i podvrgavanje zdravstvenom pregledu svih vozača nakon 65. godine života, “zbog zdravstvenih promjena koje se mogu pojaviti u toj dobi i koje mogu utjecati na sposobnost upravljanja vozilima”.

Promijeniti pojam “mladi vozač”

Zakonom se, ističu, želi redefinirati i pojam “mladi vozač”, pod kojeg bi spadali svi vozači do navršene 24. godine života i svi vozači u prve dvije godine od stjecanja vozačke dozvole.

Ovo bi bila dobra promijena, jer dosad ‘novi vozači’ koji su položili vozački ispit s primjerice 35 godina starosti, nisu spadali u skupinu ‘mladih vozača’ a realno su isto bili vozači-početnici.

Mladi vozači ne bi imali nikakva posebna ograničenja kao do sada, već bi se na njih primjenjivala opća pravila koja vrijede i za sve ostale vozače.

D.B./hina