gastronomija

Home / gastronomija / Musaka od patlidžana

Musaka od patlidžana

TJEDNI RECEPT: Musaka od patlidžana

Smatrate li se zaljubljenikom u složence?

Ako je tako onda će vam se svidjeti zanimljiva i ukusna verzija složenca ili musake. Volite li jesti patlidžane? Musaka od patlidžana je još jedna varijacija na temu vječnih složenaca koje možete napraviti od raznih namirnica koje imate u kući. Zašto ovog puta ne bi pokušali s ukusnim patlidžanima?

Musaka od patlidžana je glavno jelo koje možete poslužiti za promjenu, umjesto dosadašnjih jela koja su se oslanjala samo na meso. Prije nego se upustite u pripremu provjerite imate li sve potrebno i krenite spremati jelo u kojem će uživati svi, od najmlađih do onih malo starijih, preporuča gastronomija.hr

Prvo što trebate učiniti je oguliti i narezati patlidžane (bilo bi dobro kada bi ih prije pacali u soli kako bi izgubili gorčinu) te ostaviti da odstoje barem 20 minuta. U međuvremenu krenite s pripremom mesa. Na vrućem ulju pirjajte mljeveno meso i luk te podlijte s malo vina. Ne zaboravite svako malo doliti vode te rajčice i nastaviti pirjati još pola sata.

Nakon što se sol upila u patlidžane ispržite ih i počnite slagati u vatrostalnu posudu. Prvo stavite red patlidžana, zatim malo mesa, opet patlidžana i tako sve do kraja. Na kraju musaku prelijte smjesom od vrhnja i jaja. Dodajte malo soli u smjesu i stavite u pećnicu. Pecite ju pola sata na temperaturi od 180 °C.

Za musaku od patlidžana vam je potrebno:

  • 100 g mljevenog mesa
  • 1 kiselo vrhnje
  • 1 jaje
  • 50 g pasirane rajčice
  • malo soli
  • 1 luk
  • 4 patlidžana

Dobar tek želi vam portal novo.hr:)