Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Na 22. osječkom jesenskom sajmu 200 izlagača

Na 22. osječkom jesenskom sajmu 200 izlagača

Na ovogodišnjem 22. osječkom jesenskom sajmu, koji se od petka do nedjelje, 6. listopada, održava na sajamskom prostoru Pampas predstavlja se oko 200 izlagača. 

Na sajmu se predstavljaju izlagači prvenstveno iz poljoprivrede, prehrane, stanovanja i graditeljstva, a u sklopu njega održavaju se i Dani meda, Dani ženskog poduzetništva, Dani braniteljskog poduzetništva i Hrvatsko-mađarski poslovni susreti.

Direktor tvrtke Osječki sajam Alen Vukašinović procjenjuje da će tijekom tri dana sajam obići oko 15 tisuća posjetitelja.

Osječki jesenski sajam u petak je otvorio osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji je naglasio da je Osječko-baranjska županija u cilju poticanja poduzetništva i obrtništva povećala iznos potpora s dosadašnjih 2,5 milijuna kuna godišnje na ovogodišnjih 8,5 milijuna kuna.

Istaknuo je i da se, kako bi se dalje potaknuo razvoj poduzetništva, radi na projektu izgradnje gospodarskog centra, novog, većeg sajamskog prostora.

“Smatram da će to doprinijeti razvoju gospodarstva na području županije, povećanje plaća i nova zapošljavanja. Partneri u tom projektu su Osječko-baranjska županija i Grad Osijek, osiguran je novac za projektnu dokumentaciju, a sada radimo na tome da se iz EU fondova osiguraju sredstva za gradnju gospodarskog centra. Ako sve bude išlo prema planu, centar bi trebao biti završen u iduće dvije i pol godine”, rekao je Anušić.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo grada Osijeka Tomislav Krolo iznio je podatak kako 99 posto osječkih gospodarskih subjekata pripada kategoriji mikro, malih i srednjih gospodarskih subjekata, a ovakve su im sajamske priredbe prilika za izravan put do kupaca.

Prema najnovijim informacijama koje smo dobili od Udruženja obrtnika, broj obrta u Osijeku raste, pa je tako u zadnjih godinu dana otvoreno dvjestotinjak novih, a ukupno ih je na području Osijeka oko dvije tisuće, što su vrlo dobri pokazatelji”, rekao je. 

K.A./hina

foto: arhiva.nh