interijeri

Home / interijeri/namještaj/Poslovne vijesti / Na Ambienti idući tjedan 332 izlagača

Na Ambienti idući tjedan 332 izlagača

Ovogodišnji 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta održat će se od 10. do 14. listopada na Zagrebačkom velesajmu, a na njemu će se predstaviti 332 izlagača, što je deset posto više nego lani, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare Zagrebačkog velesajma. 

Na ovogodišnjoj Ambienti izlažu 332 izlagača iz 32 zemlje, a među izlagačima je i velik broj hrvatskih proizvođača namještaja i drvo-prerađivača.

Sajam će se održati u sedam paviljona Zagrebačkog velesajma, a izlagači će se predstaviti kroz tri tematske cjeline – AmbiDom, AmbiPRO i DESIGN ZONA.

“Sukladno svjetskim trendovima Ambienta po treći put postavlja dizajn zonu na kojoj se predstavljaju kako etablirani proizvođači namještaja s posebnim dizajnom, tako i mladi dizajneri koji će svoje ideje po prvi put predstaviti u zasebnom segmentu koji smo nazvali AmbiBOX”, rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić.

Organizatori kao inovaciju ovogodišnjoj Ambienti najavljuju i EGIU hrvatski prostor življenja, kojim se želi promovirati proizvodnja finalnih drvnih proizvoda u Hrvatskoj. 

Potporu hrvatskim izlagačima na Ambienti daje i Hrvatska gospodarska komora (HGK). Potpredsjednik HGK Dragan Kovačević ističe kako broj hrvatskih izlagača raste za 51 posto te udruženje drvno-prerađivačke industrije pri HGK ove godine sufinancira nastup 32 hrvatske tvrtke, i to s polovicom iznosa odnosno ukupno 175.000 kuna.

K.N./hina

foto:zv.hr

 

Tagovi: