Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Načelnik općine Jelenje dao ostavku jer ide raditi na brod

Načelnik općine Jelenje dao ostavku jer ide raditi na brod

“Moja ostavka nije bježanje, nego čisti moralni čin”, rekao je novinarima Ervin Radetić, objavljujući ostavku na dužnost načelnika Općine Jelenje. Potvrdio je napise da odlazi na brod raditi kao liječnik, a svojih 7 preostalih načelničkih plaća dat će za stipendije, prenosi hrt.hr.

Općinu će voditi povjerenik, a na predstojećim lokalnim izborima postoji mogućnost da se opet kandidira za načelnika Jelenja. Punih pola sata Ervin Radetić čitao je što mu se događalo otkada je, prije tri godine, postao načelnik Općine Jelenje. Prozivao je pri tom mnoge, od bivšeg načelnika do vatrogasaca, dok je on, kako je rekao, bio izložen medijskom linču i manipulacijama lokalnog PGS-a i svih koji su izgubili privilegije njegovim dolaskom na čelno mjesto općine. No ipak su bitni razlozi njegove ostavke škola i stipendije, što su bili njegov strateški plan. “Dvije su krucijalne stvari u svemu tome, škola i stipendije. Stipendije neće ići, jer novca nećemo imati”, kaže Radetić.

Svojih sedam preostalih načelničkih plaća dat će za stipendije, dok godišnji odmor neće koristiti. “Ne osjećam se dobro, nisam zdrav niti spreman odraditi mandat do kraja. Ako u međuvremenu saniram svoje zdravlje, razmislit ću o tome da se opet kandidiram za načelnika”, izjavio je. Time Radetić ostavlja mogućnost ponovnog kandidiranja za načelnika općine, a do tada će kao liječnik raditi na kruzeru. “Naravno, idem na brod. Moram živjeti, imam dvoje djece na studiju, a moram plaćati i kredite”, zaključuje Radetić. Kako će moći raditi kada mu je zdravlje narušeno, ostalo je nejasno.

novo.hr

foto: nasejelenje.com