Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Nakon 12 godina hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija izborila nastup na Olimpijskim igrama

Nakon 12 godina hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija izborila nastup na Olimpijskim igrama

Hrvatski muška stolnoteniska reprezentacija koju čine Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Tomislav Frane Kojić te Filip Zeljko izborila je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon pobjede protiv Velike Britanije u dvoboju svjetskih kvalifikacija.

U odlučujućem dvoboju svjetskih kvalifikacija u portugalskom Gondomaru naši dečki svladali su Veliku Britaniju 3-0 te osigurali ekipni nastup u Tokiju, a samim time i potvrdili da ćemo imati dva igrača u pojedinačnom dijelu turnira.

Bio je to odličan meč naših stolnotenisača. Da bi to mogao biti dan velik dan najavili su već u igri parova, kad su Kojić i Gaćina s 3-0 torpedirali Walkera i Drinkhalla. Na to se nadovezao Pucar koji je gubio 2-1 od najboljeg britanskog igrača Pitchforda (22. igrač svijeta), no u sljedeća dva seta slavio je s 11-6 i 11-8. Za kraj pobjedu je potvrdio Gaćina, koji je prvo nadoknadio 1:2, a potom u petom setu totalno uništio Drinkhalla.

Posljednji put Hrvatska je na u ekipnom dijelu olimpijskih igara bila 2008. u Pekingu u sastavu Zoran Primorac, Tan Ruiwu i Andrej Gaćina. Dvanaest godina nakon Hrvatska je opet među 16 ekipa na Olimpijskim igrama!

– Fantastičan uspjeh! I to ne samo što smo izborili Olimpijske igre, već  što je to uspjeh jedne generacije koja se posložila s iskusnim Gaćinom na čelu, Pucarom koji ulazi u u svjetski vrh, Kojićem koji je cijeli život posvetio sportu i ispunio želju da ide na OI, te Filipom koji je kao četvrti igrač bio fantastična podrška. Bila je iznimna atmosfera, sve stvari su bile posložene, dečki su u svim situacijama odreagirali točno kako treba i danas je bila uživancija biti na klupi i voditi ovaj meč ,  istaknuo je izbornik Karković.

N.H.

foto: HSTS