interijeri

Home / interijeri/Poslovne vijesti / Nakon 70 godina IKEA obustavlja izdavanje svog legendarnog kataloga

Nakon 70 godina IKEA obustavlja izdavanje svog legendarnog kataloga

Švedski lanac trgovina namještaja Ikea odlučio je nakon 70 godina prestati izdavati katalog, jednu od najvećih godišnjih publikacija u svijetu, budući da se kupci sve više okreću internetu, objavila je u ponedjeljak ta kompanija.

Ikein katalog izlazio je 70 godina, a najvišu tiražu dosegnuo je 2016. godine, kada je kućanstvima i Ikeinim trgovinama na više od 50 tržišta podijeljeno više od 200 milijuna primjeraka.

Njegovo prvo izdanje imalo je ukupno 285 tisuća primjeraka i distribuirano je na jugu Švedske. Posljednje izdanje, od ove godine, tiskano je u 40 milijuna primjeraka.

Takav potez u sklopu je tvrtkinih nastojanja na jačanju digitalnog poslovanja, budući da potrošači sve više traže inspiraciju na internetu, a isto tako i sve više kupuju putem interneta.

U 12 mjeseci do kraja kolovoza IKEA-ina online prodaja skočila je za 45 posto.

Broj primjeraka je padao, no vidjeli smo i da ljudi puno više koriste našu web stranicu, aplikacije i društvene medije. Katalog je sve više gubio na važnosti“, izjavio je Konrad Gruss, izvršni direktor u davatelju franšize Inter IKEA Systemsu, odjelu vlasnika brenda Inter IKEA Groupa.

K.A.

foto: ikea

Tagovi: ,