Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Nakon Češke, od sudjelovanja na rukometnom SP-u odustala i reprezentacija SAD-a

Nakon Češke, od sudjelovanja na rukometnom SP-u odustala i reprezentacija SAD-a

Svjetsko rukometno prvenstvo, koje se održava u Egiptu, je ‘pred vratima’. Nakon odustajanja Češke od sudjelovanja na tom natjecanju, isto je učinila i reprezentacija SAD-a. Umjesto Amerikanaca i Čeha, u turnir će uskočiti Sjeverna Makedonija i Švicarska, potvrdila je Međunarodna rukometna federacija (IHF).

Razlog odustajanja Češke i SAD-a je veliki broj zaraženih koronavirusom. Američki rukometni savez je službeno priopćio da povlači svoje sudjelovanje na 27. Svjetskom prvenstvu nakon nekoliko pozitivnih rezultata nakon obveznih COVID-19 testova prije njihovog odlaska u Egipat.

Prema Pravilniku IHF-a vezanom za COVID-19 za Svjetsko prvenstvo, prva zamjena je Sjeverna Makedonija koja će se tako natjecati u skupini G u kojoj su Švedska, Egipat i Čile. Umjesto Sjedinjenih Država u skupini E, zajedno s Francuskom, Norveškom i Austrijom igrat će reprezentacija Švicarske.

Međunarodna rukometna federacija stavila je šest momčadi u pripravnost u slučaju da se povuku druge momčadi, a na njemu su osim Sjeverne Makedonije i Švicarska još i Nizozemska, Crna Gora, Ukrajina i Srbija.

Svjetsko prvenstvo počinje u srijedu, a otvaraju ga Egipat i Čile.

N.H.

foto: pinterest