Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Nakon što su članovi HDZ-a trebali potpisati spornu izjavu, Jandroković kaže da su pogriješili

Nakon što su članovi HDZ-a trebali potpisati spornu izjavu, Jandroković kaže da su pogriješili

Nakon što je u medijima objavljeno da HDZ priprema izjavu u kojoj se članovi stranke obvezuju da neće otkrivati nikakve informacije o stranci bez odobrenja stranke neprimjerena, te da nije pokušaj ušutkivanja članova, predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković za 24 sata je rekao kako su pogriješili te kako ne žele kontrolirati članove.

“Napravili smo propust. Angažirali smo profesionalnu tvrtku za koju smo mislili da radi po jednakom obrascu izjave za zaštitu privatnosti. Nismo dovoljno obratili pozornost na tekst koji je išao uz poziv članovima na ažuriranje podataka. Izjava je neprimjerena i bit će u potpunosti izmijenjena. Žao mi je što se to dogodilo”, rekao je za 24 sata Jandroković.

Jutarnji list je objavio izjavu koju je HDZ poslao članovima. U njoj se svojim potpisom obvezuju da neće otkrivati nikakve informacije o stranci bez odobrenja stranke. Jandroković kaže kako to nije pokušaj kontroliranja i ušutkivanja članova kako ne bi s novinarima razgovarali i iznosili bilo kakve podatke u događajima u stranci.

“To bi u današnje vrijeme bilo i nemoguće i neprimjereno. Jučer smo vidjeli kakva je točno izjava. Nije bilo dovoljno koordinacije između odjela za članstvo i našeg pravnog savjetnika. Nema nikakve političke pozadine u toj izjavi. Službe jednostavno nisu prepoznale da nešto što može vrijediti za korporativni sektor nije primjenjivo za jednu demokratsku stranku”, kaže predsjednik Sabora.

novo.hr

foto: scr.arhiva