novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Nastavlja se štrajk u Đuri Đakoviću – ako ne bude plaće, u petak pred Banskim dvorima

Nastavlja se štrajk u Đuri Đakoviću – ako ne bude plaće, u petak pred Banskim dvorima

Više od 600 radnika Đuro Đaković grupe nastavit će štrajkati dok se na račune radnika ne uplati plaća za rujan, a ako se to ne dogodi, za petak je najavljen prosvjed ispred Banskih dvora, potvrdio je novinarima u ponedjeljak predsjednik Štrajkaškog odbora Ivan Barić.

– S obzirom da su računi blokirani i vjerovnici sjede na njemu – postoji opasnost i da dođe u pitanje isplaćivanje plaće. Dok prvi ranik ne bdue vidio palću an svojem računu ostajemo u štrajku, kazao je predsjednik Štrajkaškog odbora Đure Đakovića Ivan Barić.

Gradonačelnik Mirko Duspara rekao je za Hrt da funkcioniranje Đuro Đaković grupe nije važno samo za tisuću obitelji vezanih uz tu grupu, nego i za dodatne četiri tisuće obitelji vezanih za tvrtke koje posluju s tom grupom. Po Dusparinim  riječima, Đuro Đaković ostao je jedina metalopereađivačka industrija u Slavoniji, a zbog činjenice da se u njemu radi vojni program kojim se osigurava borbena spremnost Hrvatske vojske, država je obvezna omogućiti proizvodnju.

N.H.

foto: scr.hrt

Tagovi: