Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Nikica Jelavić odbio Rijeku i karijeru nastavlja daleko od Hrvatske

Nikica Jelavić odbio Rijeku i karijeru nastavlja daleko od Hrvatske

Bivši hrvatski reprezentativac bio je na korak do povratka u Hrvatsku, sve je dogovorio s Rijekom, no… Nikica Jelavić na kraju je ipak odlučio ostati u Kini, prvenstveno zbog – obitelji, piše tportal.

Trebao je to biti transfer jači i zvučniji od Sammirova povratka u Dinamo. Nikica Jelavić (31) bio je tako blizu potpisa s Rijekom, ali na kraju se cijeli posao izjalovio te će bivši napadač hrvatske reprezentacije karijeru nastaviti u Kini.

No sada su kineski mediji otkrili pravi razlog njegova nedolaska u vodeću momčad MAXtv Prve lige. Jelavić je upisao dijete u jednu vrlo cijenjenu međunarodnu školu u Pekingu i nije želio prekidati njegovo školovanje. Prije godinu dana Jelavić je stigao u Kinu, za 12 milijuna eura potpisao je za drugoligaša Beijing Renhe. Prije toga je karijeru uspješno gradio u Hajduku, bečkom Rapidu, Glasgow Rangersu, Evertonu, Hullu te na kraju u West Hamu od kamo je krenuo put Kine.

Ove zime ponuda Rijeke nije bila jedina, pregovarao je Jelavić i s jednom od najjačih južnokorejskih momčadi, Ulsan Hyundai, no njihovu je ponudu odbio jer nije bio zadovoljan kvalitetom tamošnjih škola! Nakon svega, Jelavić je odlučio ostati u Kini. Navodno je sve dogovoreno s novim prvoligašem, čelnici Renhea poslali su ga na posudbu u Guizhou Hengfeng Zhicheng! Momčad je to iz grada Guiyanga na jugu Kine, oko 1.800 kilometara udaljenog od Pekinga.

Novi je klub preuzeo sve financijske obveze prema Jelaviću, što će znači da će i dalje zarađivati između dva i tri milijuna eura po sezoni.

novo.hr

foto: expree.uk

Tagovi: