gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Njemački Ireks ušao u vlasničku strukturu tvrtke Glazir

Njemački Ireks ušao u vlasničku strukturu tvrtke Glazir

Tvrtka Glazir iz Rugvice i njemački Ireks GmbH, jedan od vodećih svjetskih proizvođača u pekarskoj industriji, potpisali su ugovor o kupoprodaji poslovnog udjela Glazira, izvijestili su u četvrtak iz hrvatske tvrtke, ne navodeći vrijednost transakcije. 

Ulazak Ireksa u vlasničku strukturu Glazira prvenstveno predstavlja novi oblik dosadašnje suradnje dviju uspješnih tvrtki u pekarskoj i slastičarskoj industriji s ciljem osnaživanja njihove pozicije na novim tržišma putem širenja prodajnih kanala“, navodi se u priopćenju.

Glazir nastavlja djelovati kao zasebno i neovisno društvo zadržavajući svoja načela poslovanja te partnere, ističu iz tog proizvođača sirovina za pekarstvo.

Tvrtkom će, kako se nadalje navodi, nastavi upravlja postojeća Uprava društva, a sa svojim zaposlenicima te uhodanom mrežom distributera nastavit će opsluživa dugogodišnje kupce, fokusirajući se istovremeno na korištenje potencijala novih prodajnih kanala i novih tržišta. 

Glazir je prisutan na tržištu cijele Hrvatske, a trenutno seviše od 65 posto proizvoda plasira u zemlje šire regije i srednje Europe.

Moderno postrojenje u tvrtki Glazir

Inače, tvrtka je osnovana 1994. godine za distribuciju sirovina u pekarskoj industriji, a danas su, kako ističu, edna od vodećih tvrtki u Hrvatskoj i široj regiji u proizvodnji kvalitetnih sirovina za pekarstvo i slastičarstvo. U asortimanu se posebno ističu voćni filei, punila, preljevi, želei, kakao-krem proizvodi te slani nadjevi.

Ireks GmbH međunarodni je koncern u obiteljskom vlasništvu, a poznat je po svojim prvoklasnim sirovinama za pekarstvo i pivarskom sladu.

Ireks grupa je, po podacima iz priopćenja, prisutna u 23 zemlje i ima više od 2900 zaposlenika.

N.H.

foto: glazir.hr