Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Njemački organi ugasili jednu od najvećih ilegalnih prodajnih platformi na Darknetu

Njemački organi ugasili jednu od najvećih ilegalnih prodajnih platformi na Darknetu

Njemački istražni organi ugasili su jednu od najvećih ilegalnih prodajnih platformi unutar tzv. Darkneta, dijela interneta koji uglavnom služi za ilegalne radnje, izvijestila je policija u Frankfurtu na Majni.

Proteklih dana uhitili smo tri osobe u starosti od 22 do 31 godine iz Wall Street Marketa, druge po redu po veličini prodajne platforme u Darknetu, priopćilo je glavno državno tužiteljstvo u petak u Frankfurtu.

Wall Street Market je imao 1,15 milijuna mušterija i preko 5400 registriranih trgovaca. Platforma je služila za ilegalnu prodaju narkotika, ali i ukradenih osobnih podataka, krivotvorenih dokumenata i ilegalnog softvera. Policija je zaplijenila i server preko kojeg je funkcionirala ova ilegalna platforma. U akciji je zaplijenjeno i gotovine u visini od 550.000 eura te nekoliko skupocjenih automobila.

Zatvaranju ilegalne platforme je prethodila višemjesečna istraga obavljena u suradnji s vlastima u SAD-u i Nizozemskoj, a u u istragu je bila uključen i Europol. Vlasti u SAD-u su uhitile dvojicu osumnjičenih zbog prodaje narkotika preko Darkneta.

N.H.

foto: shutterstock