eko industrija

Home / eko industrija/Poslovne vijesti / Njemački RWE danas preuzima koprivničku gradsku tvrtku – Koprivnica plin

Njemački RWE danas preuzima koprivničku gradsku tvrtku – Koprivnica plin

Potpisivanjem strateškog sporazuma i dolaskom novog investitora planirana su ulaganja kojima se mogućnost rasta i razvoja gospodarstva povećava. Riječ je partnerstvu kojim će se gospodarskim subjektima koji posluju u gradu osigurati konkurentna cijena energenata, navode iz Grada.

Predstavnici njemačkog plinskog magnata RWE, potpisat će danas u koprivničkoj gradskoj vijećnici ugovor o preuzimanju Koprivnica plina, piše epodravina.hr.

Ugovor je početak strateškog partnerstva u plinskom poslovanju između RWE-a i Grada Koprivnice.

– Potpisivanjem strateškog sporazuma i dolaskom novog investitora planirana su ulaganja kojima se mogućnost rasta i razvoja gospodarstva povećava. Riječ je partnerstvu kojim će se gospodarskim subjektima koji posluju u gradu osigurati konkurentna cijena energenata. Također, planirana su ulaganja u ostale razvojne projekte koji se nadovezuju na osiguravanje kvalitete života u gradu Koprivnici – navode iz Grada.

Koliko će RWE izdvojiti za KC plin, za sada nisu željeli govoriti, a kako je već najavila Maja Hleb, šefica Komulanca, građani mogu očekivati manje račune za plin.

– Realno je za očekivati da će cijene biti niže, iako one nisu dio paketa odnosno uvjeta, kako one proizlaze iz odnosa na tržištu. Komunalac više neće morati kupovati plin u konkurenciji s velikim tvrtkama, jer im kao takav nije mogao konkurirati, nego će strateški partner biti dovoljno snažan konkurirati ostalim velikim opskrbljivačima – rekla nam je ona prošle godine.

Prije preuzimanja od strane RWE-a, za kupnju koprivničke ‘plinske’ tvrtke bila je zainteresirana međimurska tvrtka Međimurje plin, koja već dulje vrijeme širi poslovanje po cijeloj Hrvatskoj, ali navodno nije došlo ni do ozbiljnijih pregovora.

N.H.

foto: koprivnica-plin.hr

Tagovi: ,