Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / NOVE MJERE; Stožer mobilizira Arenu i zabranjuje okupljanja s više od 50 osoba

NOVE MJERE; Stožer mobilizira Arenu i zabranjuje okupljanja s više od 50 osoba

Stožer civilne zaštite odlučio je mobilizirati zagrebačku Arenu kao dodatni bolnički kapacitet te zabranio sva okupljanja s više od pedeset osoba, objavili su na konferenciji za novinare čelnici stožera Vili Beroš i Davor Božinović.

Aktivirali smo ranije planove o dodatnom povećanju bolničkih kapaciteta i u Kliničkoj bolnici Dubrava, i o mobilizaciji Arene”, kazao je Ministar zdravstva Vili Beroš. “Učinit ćemo sve da što duž ne zaobiđemo i ispunjavanje ostalih zdravstvenih potreba stanovništva, što je problem koji imaju sve zemlje u okruženju”, kazao je Beroš.

“Zasad se adekvatno nosimo sa situacijom, ali o bodućnosti odlučujemo sami, svi skupa. Virus nas želi što brže zaraziti što više, ali ako mu ne dopustimo, on to ne može”, kazao je Beroš pozivajući na poštovanje osnovnih epidemioloških mjera.

Od ponedjeljka u ponoć zabranjena su sva okupljanja s više od pedeset osoba, izvijestio je o današnjim odlukama Stožera potpredsjednik Vlade i načelni Stožera Davor Božinović.

Na svadbama i pogrebima može biti najviše trideset ljudi, a na ostalim svečanostima i javnim okupljanjima najviše petnaest. Sportska natjecanja održavat će se bez gledatelja. Javna okupljanja mogu trajati najduže do 22 sata, svadbe do ponoći, a u ugostiteljskim objektima do kraja radnog vremena.

Maske su obvezne i na otvorenom ako se ne može održavati razmak od metar i pol, a u vrijeme Svih svetih treba ih nositi i na grobljima.

Organizator okupljanja s više od petnaest osoba treba voditi evidenciju sudionika, a alkohol se više ne smije prodavati od ponoći do šest sati ujutro.

Nove mjere trajat će dva tjedna, a potom će se situacija iznova procjenjivati, kazao je Božinović.

novo.hr

foto: novo.hr