Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/Uncategorized / Novi list, Glas Istre i Zadarski list imaju novog vlasnika

Novi list, Glas Istre i Zadarski list imaju novog vlasnika

Novi list izvijestio je u ponedjeljak da tvrtka Media Solutions u vlasništvu Olega Uskokovića i Bojana Divjaka preuzima tvrtku Novi list, izdavača dnevnih novina Novi list, Glas Istre novine i Zadarski list od slovačkog medijskog holdinga JOJ Media House.

Oleg Uskoković iz Meda Solutions izjavio je kako je cilj tog preuzimanja i budućeg spajanja s Glasom Slavonije konsolidirati regionalne dnevne novine nakon prolaska kroz više kriznih situacija koje su snažno utjecale na njihovo poslovanje unatrag nekoliko godina, od Covid krize 2020., iznimnog povećanja cijene papira tijekom 2021. i konačno snažnog rasta cijene energenata u 2022.

Cilj je osigurati njihovu gospodarsku budućnost u visoko konkurentnom okruženju, naglasio je Uskoković, prenosi Novi list.

“Radujemo se radu s vrhunskim profesionalcima u svim segmentima organizacije Novog lista, jer vjerujemo da donose izniman kreativni potencijal, a isto tako smo uvjereni i u snagu regionalnih izdanja koja svojim čitateljima donose informacije koje u takvom opsegu i kvaliteti u drugim medijima ne mogu pronaći”, naveo je Bojan Divjak iz Media Solutionsa.

Predsjednik uprave JOJ Media House Richard Flimel istaknuo je da mu je bila privilegija biti dio ponosne povijesti Novog lista. “Novi vlasnici donose novu viziju za novine i ekonomsku sigurnost za budućnost”, dodao je.

Transakcija je u postupku prijave Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja te se provode procesi određeni kupoprodajnim ugovorom, izvijestio je Novi list.

M.B.

foto: Novi list