Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Novi ministar gospodarstva traži da ga se oslovljava s “izv. prof. dr. sc. Davor Filipović”

Novi ministar gospodarstva traži da ga se oslovljava s “izv. prof. dr. sc. Davor Filipović”

Ministar gospodarstva Davor Filipović odlučio je – titula ispred službenog potpisa bit će mu izv. prof. dr. sc., a kako u vezi s tim ne bi bilo nikakve zabune, Glavno tajništvo Ministarstva svojim je djelatnicima ovih dana poslalo i službenu obavijest pa sada svi znaju kako mu se trebaju obraćati, piše Jutarnji list.

Obavještavam vas kako će službeni potpis ministra biti izv. prof. dr. sc. Davor Filipović te molim da sukladno tome dostavljate akte na potpis”, stoji u dopisu koji je odaslan po Ministarstvu, a brzo nakon toga ista mu je titula dodijeljena i na službenim stranicama Ministarstva.

Ministar Filipović, čini se, tako je kao dio svoje službene titule odlučio zadržati i zvanje koje ima zahvaljujući činjenici da radi na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, a Jutarnji list doznaje da je Filipović odlučio tamo ostati u radnom odnosu usprkos činjenici da je postao državni dužnosnik.

Naime, kako su potvrdili u Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa, Filipović je još prošlog tjedna Povjerenstvu dostavio dopis kojim traži mišljenje smije li, usprkos tome da je postao državni dužnosnik i ministar, nastaviti obavljati posao izvanrednog profesora na Katedri za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta u Zagrebu na kojemu je zaposlen od lipnja 2019. i na kojemu bi, prema onome što je pisao Povjerenstvu, nastavio raditi najviše do osam sati tjedno.

Povjerenstvo je reklo da se radi o edukativnoj djelatnosti koja je dopuštena, što znači da mu je potvrđeno kako nema nikakvih prepreka da zadrži posao izvanrednog profesora, a o čemu zapravo nije bilo niti potrebno tražiti mišljenje Povjerenstva”, potvrdili su.

N.H.

foto: arh.nh