Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Napad u Istanbulu: najmanje 39 ubijenih, među identificiranima 16 stranaca

Napad u Istanbulu: najmanje 39 ubijenih, među identificiranima 16 stranaca

U terorističkom napadu koji se dogodio u poznatom istanbulskom noćnom klubu Reina u jedan sat i 15 minuta po lokalnom vremenu, ubijeno je najmanje 39 osoba, a među dosad 21 identificiranom žrtvom 16 je stranih državljana, a pet Turaka, objavio je turski ministar unutarnjih poslova Suleyman Soylu. Broj ozlijeđenih u napadu popeo se sa 40 na 69 osoba.

Terorist s automatskim oružjem brutalno je i divljački izveo ovaj napad pucajući na nedužne ljude koji su se samo zabavljali i slavili dolazak Nove godine, izjavio je s mjesta zločina istanbulski guverner Vasip Sahin.

Turska policija još uvijek traga za napadačem koji je rafalnom palbom iz automatskog oružja prvo zasuo okupljene pred ulazom u klub i automobile koji su prolazili ulicom u istanbulskoj četvrti Ortakoy, a potom ušao u klub i nastavio pucati na ljude koji su došli proslaviti dolazak Nove godine. Potraga za teroristom još uvijek traje. Nadam se da će uskoro biti uhićen, izjavio je ministar Soylu. Za ovaj teroristički čin još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost. U trenutku napada, u klubu je bilo oko 700 ljudi, a neki su skakali u more kako bi se spasili, piše hrt.hr.

Cilj atentata izvedenog u novogodišnjoj noći na klub u Istanbulu bio je “stvoriti kaos”, rekao je u nedjelju turski predsjednik Tayyip Erdogan. “Oni pokušavaju stvoriti kaos, demoralizirati naš narod i destabilizirati našu zemlju užasnim napadima kojima su meta civili… Zadržat ćemo hladne glave kao nacija, stati još bliže jedni drugima i nikad se nećemo povući pred takvih prljavim igrama”, rekao je Erdogan u pisanom priopćenju.

Nema hrvatskih državljana među stradalima

Među žrtvama napada po zasad dostupnim podacima nema hrvatskih građana, odgovorilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

novo.hr

foto: twitter