interijeri

Home / interijeri/Poslovne vijesti / Obavezno provjerite ako kod kuće imate ove plinske štednjake, postoji mogućnost eksplozija

Obavezno provjerite ako kod kuće imate ove plinske štednjake, postoji mogućnost eksplozija

Tvrtka Bosch Hrvatska objavila je na svojim stranicama kako je na nekim modelima samostojećih plinskih štednjaka moguća opasnost od eksplozije te vlasnicima određenih samostojećih plinskih štednjaka da skreću pozornost da postupe u skladu sa slijedećom sigurnosnom obavijesti.

Prenosimo priopćenje u cijelosti:

Problem se javlja na ograničenom broju samostojećih plinskih štednjaka proizvedenih između siječnja 2009. i listopada 2011. godine. U rijetkim slučajevima plinski spojni priključak mogao bi biti oštećen. Kao posljedica toga, može doći do curenja plina, a u iznimno rijetkim slučajevima postoji opasnost od eksplozije.

Kako bi izbjegli bilo kakve moguće opasnosti, vlasnici kućanskog uređaja na kojemu se navedeni problem javlja trebali bi odmah isključiti dovod plina na kućanski uređaj i ne upotrebljavati ga prije zamjene spojnog priključka.
Svim vlasnicima kućanskih uređaja na kojima se navedeni problem javlja nudimo besplatnu zamjenu spojnog priključka od strane kvalificiranog servisnog inženjera. Zamjena se izvodi u vlasnikovom domu, njome se u potpunosti uklanja problem, besplatna je i vlasnik nema dodatnih troškova ni ne mora ulagati dodatni trud.
Predani smo osiguravanju najviših sigurnosnih standarda, vrhunske kvalitete proizvoda i pouzdanosti svih naših proizvoda. Stoga provodimo ovu dobrovoljnu sigurnosnu mjeru. Ispričavamo se zbog izazvanih neugodnosti i zahvaljujemo vam na razumijevanju i strpljenju.

 1. Provjerite javlja li se na vašem kućanskom uređaju navedeni problem na sljedeći način:Pažljivo promotrite kućanski uređaj na gornjoj slici. Ako je sličan vašem kućanskom uređaju, provjerite odnosi li se ova dobrovoljna sigurnosna mjera na vaš uređaj.
  Zabilježite broj modela (E-Nr.) i četveroznamenkasti FD broj (FD) na tipskoj pločici vašeg kućanskog uređaja (pogledajte slike u nastavku).

  Samostojeći plinski štednjak

  Samostojeći plinski štednjak

  1. Kako biste provjerili javlja li se navedeni problem na vašem kućanskom uređaju, unesite ove brojeve u okvire.

  npr. HGV745250/11 (unesite cijeli broj)

  npr. 8912

  * Vašu e-mail adresu ne koristimo u promotivne svrhe, već isključivo za potrebe ove dobrovoljne sigurnosne mjere, te kako bismo Vam na e-mail adresu poslali rezultat kontrole

  Također za sve informacije možete nazvati Boschovu servisnu liniju na broj: + 385 (0)1 5520-888
  novo.hr