Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Od 1. ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata

Od 1. ožujka otvaraju se terase ugostiteljskih objekata

Sjednica Vlade održava se od 10 sati. Uvodno se ministrima obratio premijer Andrej Plenković.

Premijer Andrej Plenković na početku je zahvalio županima u županijama koje je posjetio prethodnih dana, javlja N1. Dotaknuo se obljetnice Nacionalne sveučilišne knjižnice koja je postala kongresni centar i mjesto za kulturna zbivanja, ali i dom sjednica Vlade.

“Drago mi je da je Ministarstvo regionalnog razvoja pripremilo prvi cjeloviti registar otoka. Tu je svih 1244 hrvatskih otoka, otočića i hridi, omogućit će se pristup svim informacijama o otocima”, dodao je.

Terase i treninzi od 1. ožujka

O koronavirusu rekao je: “Tjedni brojevi nam padaju, smanjeni su gotovo 11 puta. Bilježimo porast na tjednoj razini u odnosu na prošli četvrtak, još ne znamo uzroke. I dalje moramo zadržati oprez. Uz Dansku smo danas s najmanjom incidencijom u EU. Smanjeni su brojevi hospitaliziranih, u samoizolaciji…

Da bismo i dalje bili odgovorni, nakon niza konzultacija, namjera je od 1. ožujka omogućiti rad ugostiteljskih objekata na terasama i otvorenim prostorima.

Omogućit će se održavanje treninga u zatvorenim prostorima s određenim specifičnostima s obzirom na kontakt i kolektivne sportove o čemu će detaljnije izvijestiti Stožer i ministar Beroš.

Nastavit ćemo s praćenjem poduzetnika i nastojat ćemo izaći ususret što se tiče očuvanja radnih mjesta. Apeliram na sve da budemo oprezni.”

N.H.

foto: Restoran Bernarda