Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Od ranog jutra gužve prema moru

Od ranog jutra gužve prema moru

Od subote ujutro na cestama prema moru od ranog jutra su ogromne gužve, vozi se usporeno i u kolonama. Na granici sa Slovenijom na ulaz se čeka od pola sata do sat i pol na Maclju, na graničnom prijelazu Goričan s Mađarskom na ulaz u Hrvatsku čeka se jedan sat.

HAK javlja kako će se tijekom cijelog dana zbog veće gustoće prometa povremeno voziti uz kraće zastoje na pojedinim dionicama autocesta – u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta, na prilazima turističkih središta duž obale, nekim graničnim prijelazima te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju.

Vozače pozivaju na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje prometnih propisa i ograničenja.

Ujutro je promet na cestama u smjeru mora bio pojačan. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Jankomir i Lučko vozi se usporeno, a kolona pred naplatom Lučko (A1) je oko 5 km, a između čvorova Buzin i Lučko oko 8 km.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini se graničnih prijelaza na ulaz u Hrvatsku čeka preko sat vremena.

U Hrvatskoj trenutno 760.000 turista

Prema podacima e-visitora, u Hrvatskoj trenutno boravi 760.000 gostiju, od čega je 126.000 domaćih, a najbrojniji su gosti iz Njemačke, izjavio je u četvrtak direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

“Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija najpogođenije su jer je u proteklom razdoblju zbog pandemije covida-19 nedostajao aviopromet. Veseli me činjenica da trenutno imamo intenziviran aviopromet. Vjerujem da možemo biti optimističniji u sljedećim tjednima, pošto ćemo pojačati marketinške kampanje na pojedinim tržištima i dati sve od sebe da ovu turističku sezonu odradimo najbolje što možemo”, poručio je Staničić.

N.H.

foto: novo.hr