Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Lajf, kauch & kuhacha

Lajf, kauch & kuhacha

ONLAJN FEJKING

Pričam ja tako jučer sa ‘onim koji me nagovorio na ovo’ i kaže on da, povodom Valentinova, dam nešto ljubavno. Čuj, ja ljubavno?! Poznajemo li se mi? Obećala sam mu da ću dat sve od sebe da bude ljubavno, makar u najavi pa evo.

Jednom, čak i ne tako davno, nakon xyz vremena singl lajfa odlučim ja tomu stat na kraj. Kako pored silnih obveza, šta posla, šta djece i svega ostalog nisam stizala na onaj ‘poso, kuća, birtija’ lajfstajl, a i ono malo što bih stigla do birtije iskoristila sam za kave sa frendicama, a ne upoznavanje frajera. Izaberem ja dakle jedan onlajn servis za dejtanje. Prethodno sam naravno googlala da vidim čega sve ima. Stvarno ima svega.

Dakle, izaberem jedan, od rijetkih, kod kojeg nije vrištalo ‘seks’ nego’ ljubav’ u najavi.

I napravim profil. Odličan mi bio, majkemi. Tako dobar da bih samu sebe istimice oženila, a ništa slagala nisam:P Onog trenutka kad je isti postao aktivan krenulo je njegovo pregledavanje. Profila mislim. Bilo je tu svega, od onih koji su mi obećavali nezaboravno, dapače najbolje, seksualno iskustvo u mom životu ikad i bili spremni to obećanje ispunit u roku od pola sata od prvog ‘bok, kako si?’. Takve nisam ni udostojila poruke. Vjerujte mi, takvi su najuporniji, ili najočajniji,  ali to se ne zaustavlja u porukama dok ne ode na ‘ignore’.

Drugi su oni koji bi se vječno dopisivali, što sam isto eliminirala uz, ispravnu, pretpostavku da su tako ružni da nisu za pokazivanje i da bi mjesecima ‘uživali’ u dopisivanju. Kako odbijam da moje riječi budu put ka ekstazi nekoj rugobi iza ekrana, i takvi su išli na ‘ignore’.

Istina, bilo je i pristojnih poruka, duhovitih čak. Dovoljno duhovitih da odem liku pogledat profil i vidim da je u ‘sretnom braku’, a na moje pitanje koji k.a onda radi tamo ne udostoji me odgovora ili krene sa bajkama te mu sva pristojnost padne u vodu. Isto je bilo sa onima u ‘otvorenim brakovima’ koji mi nikad ne odgovoriše na pitanje kakav je to brak i jel to znači da su im vrata od kuće vazda otvorena. Baš bezobrazno od njih:)

U konačnici, u tom moru svega, izdvojim pet profila, dakle pet nekih likova, a kako sam ‘acta non verba’ persona, dogovorimo i kave. Dodje on, dodjem ja, obatrnem od šoka. Pitam lika šta meni piše pod ‘izgled’ na profilu, ‘prosječan’ kaže, a njemu ‘iznadprosječan’ pa se na moje ‘jedno od nas ima doma pokvareno ogledalo’ naljuti, a svašta. Ništa rialiti ček i to, a? I tako četiri puta.

Ako ste pomno pratili, a jeste djon ćaćin, bilo je pet profila i pet likova, dakle i pet kava. A di je peti? E peti je bio super. Zabavan, pametan, zgodan, ono, MUŠKO, al nismo kliknuli na tom levelu i ostali smo frendovi. I dan danas pijemo kavu i nikome ne priznajemo kako smo se upoznali, ono, iz kvarta se znamo, ne.

Nakon svega mjesec, možda ni toliko, vremena, krenem ja ugasit sebe na tom onlajn fejkingu. E ljudi, pa lakše bi iz Remetinca izašla nego se tamo deaktivirala. To te pet puta pita jesam li sigurna da želim prestat postojati kao član. Jesam životati, puštaj me, nisam fejkala putne naloge, samo sam bila u pokušaju da nađem normalnog frajera. Malo sutra, lakše bi i u Remetincu našla nego tamo.

Majka će mi imat pet napada panike i tri sloma živaca u najavi ako ovo pročita, jer to je ‘initima’, ali majko, ako sam uspjela spasit jednu dušu od onlajn fejkinga, spasila sam čitav svijet :-)

Enivej, proljeće vam je u najavi, odložite tastature, navucite Julia Roberts smajl i izadjite van. Možda pored vas netko ‘zaiskri’, a možda i vi ‘zaiskrite’ povratno. Ju never nou antil ju traj.

I pokladno je vrijeme pa napravite krafne. Ili ih kupite. Svejedno, samo skinite maske i budite mi lijepi i pametni.

‘Vidimo’ se za 14 dana. Kip šajning.

Vaša Pamela