Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Opet promjena vremena: Meteorolozi najavljuju novo grmljavinsko nevrijeme!

Opet promjena vremena: Meteorolozi najavljuju novo grmljavinsko nevrijeme!

U Hrvatskoj se nastavlja nestabilno vrijeme. U prvom dijelu dana na Jadranu će biti pretežno sunčano, dok će na kopnu biti i dosta oblaka.

Nestabilno vrijeme zadržat će se prije svega na kopnu i ponegdje na Jadranu, mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno izraženi pljuskovi mogući su poslijepodne u gorskim krajevima, prema kraju dana vjerojatnost za njih povećana je ponovno u središnjim predjelima, ali i na Jadranu, ponajprije na sjeveru, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, uz pljuskove prolazno pojačan, a na Jadranu sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 27 do 33 °C.

Zbog mogućnosti za grmljavinsko nevrijeme oglašen je meteoalarm za sve regije osim za one južnije od Zadra i Knina.

Narančasto upozorenje izdano je za istok Hrvatske, dok je za središnju i sjevernu Hrvatsku, Gorski kotar i Liku te sjeverni Jadran oglašeno žuto upozorenje.

Petak bi također trebao biti nestabilan, uz mjestimičnu kišu tijekom noći i ujutro te lokalnim pljuskovima popodne, no nakon toga bi trebala uslijediti stabilizacija vremena uz puno sunca i sve više temperature.

Sljedećeg tjedna, posebno prema sredini tjedna, moglo bi ponovno biti vrlo vruće.

N.H.

foto: arh.nh