Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Otvorena Kineska banka u Beogradu

Otvorena Kineska banka u Beogradu

Dolaskom “Bank of China” očekuje se eksponencijalni rast investicija u našu zemlju, jer je upravo ta banka počela financiranje željezare u Smederevu, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Dodaje da će ovaj dan biti upamćen kao početak velikih prilika koje se ukazuju Srbiji, kao ispunjenje obećanja da će Beograd postati regionalni centar, a Srbija lider u mnogim područjima, posebno ekonomskim i bankarskim.

“Uz njenu pomoć i uz znanje i iskustvo ‘Hestila’, naša Železara će poslovati bolje nego ikad u svojoj povijesti”, rekao je Nikolić u Palati “Srbija”, na ceremoniji svečanog otvaranja “Bank of China”, koja koja će biti centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Europu.

Nikolić kaže da je zahvalan vladama obje zemlje na poslovnosti i realizaciji dogovorenih projekata od kojih je jedan od važnijih okrunjen ovom ceremonijom.

“Jedna od tema o kojima sam razgovarao sa predsjednikom NR Kine Si Đinpingom bila je dolazak ‘Bank of China’. Posebno mi je drago što je tadašnji član delegacije NR Kine predsjednik UO ‘Bank of China’ Tian Guoli i danas sa nama. Ovaj dan upamtit ćemo kao početak velikih prilika koje se ukazuju Srbiji, kao ispunjenje obećanja da će Beograd postati regionalni centar, a Srbija lider u mnogim oblastima, posebno ekonomskim i bankarskim”, istakao je Nikolić.

Kaže da se takav atribut srpske prijestolnice ostvaruje otvaranjem jednog od najvećih bankarskih sistema na svijetu koji je u Srbiji prepoznao partnera za ozbiljne zadatke.

On je rekao da očekuje da dolazak inače četvrte najveće svjetske banke, potakne dolazak investicija u Srbiju i da dodatno poboljša već dobre odnose Srbije i Kine, unaprijedi ekonomsku suradnju i podrži zajedničke projekte kompanija iz dvije zemlje, a sve u korist građana.

Predsednik Srbije poželeo je da se “Bank of China Serbia ad Beograd” razvija i uspješno posluje na regionalnom nivou, jer, kako ocjenjuje, njen razvoj sa beogradskom adresom garantira i razvoj Srbije, piše bigportal.ba

Predsednik “Bank of China” Tian Guoli kaže da suradnja dvije zemlje daje kontinuirane rezultate a ovoga puta otvaranjem Kineske banke Srbija.

“Nadamo se da ćemo nastaviti da promoviramo bilateralnu financijsku suradnju koja će kompanijama i narodima dvije zemlje donijeti još veću korist”, kaže Guoli.

Očekuje se da Kineska banka prati projekte kineskih kompanija u Srbiji, a da srpskim gospodarstvenicima približi veliko kinesko tržište. Prvi čovek srpskih financija računa i da će uz nju srpski javni dug postati jeftiniji.

novo.hr

foto: ibtimes.com