novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Otvoreni 14. Dani male brodogradnje i turizma u Kaštelima

Otvoreni 14. Dani male brodogradnje i turizma u Kaštelima

U Marini Kaštela u četvrtak su otvoreni 14. Hrvatski dani male brodogradnje i turizma, na kojem izlaže više od 50 domaćih izlagača.

Manifestaciju je otvorio državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tonč​i Glavin​a​, koji je rekao da je ona izvanredni primjer kako se od turizma i potražnje stvorila niša hrvatske male brodogradnje. 

“Inovacije su to​ koje dolaze konkretno odavde, među ostalim iz Splita. To je ono kako mi moramo promatrati uspješnost hrvatskog turizma. Ne amo u ovim brojkama, dolascima i osnovnim djelatnostima, nego učinak koji ima na cjelokupno hrvatsko gospodarstvo, a mi vjerujemo da je taj učinak ozbiljan, da je itekako mjerljiv i radujem se što ćemo u budućnosti izaći s nekim modelima izračuna”, kazao je Glavina. 

​Predsjednik organizacijskog odbora Hrvatski dani male brodogradnje Branimir Matijaca poručio je da su trud, želja i zalaganje svih sudionika te manifestacije doprinijeli još jednim Hrvatskim danima male brodogradnje i turizma u marini Kaštela. Zahvalio se svim izlagačima koji su prepoznali tu manifestaciju kao mjesto svoje promocije i prezentacije svojih proizvoda, kao i partnerima na velikoj podršci u organizaciji. 

Da ta manifestacija Kaštelima daje pečat u nautičkom i turističkom kontekstu naglasio je gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, rekavši da stalan rast broja turista i povećana pažnja javnosti za razna atraktivna događanja u tom gradu veseli sve Kaštelane i daje im poticaj da razvijaju svoje poslove.

Uz tradicionalno bogatu ponudu plovila domaćih i stranih proizvođača, organizator – Udruga “Dani hrvatske male brodogradnje” – posjetiteljima je ponudila i neke premijere i novitete. Jedan od njih je gumenjak Bura 10, dug deset metara, ali i domaći luksuzni gumeni brodovi SuperRIB – proizvođača tvrtke Pribudić Borčić.

Bogata je ponuda vanbrodskih i brodskih motora te ronilačke opreme, kao i vozila iz ponude Istra Quada. Posjetitelji mogu razgledati i kupiti svjetske novitete među kojima su električna vozila, foil daske, scuba jetovi, kajaci, supovi, bazeni, bazenska i SPA oprema, pergole, kao i staklene verande te namještaj.  Za posjetitelje​ je manifestacija uz besplatan ulaz otvorena u četvrtak do 19 sati, u petak i subotu od 10 do 19 sati te u nedjelju od 10 do 17 sati.

T.R.

foto: arh.nh