Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Panika u Srbiji! Je li netko htio ubiti srpskog premijera Vučića?

Panika u Srbiji! Je li netko htio ubiti srpskog premijera Vučića?

U blizini obiteljske kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića, na putu koji do nje vodi, policija je pronašla arsenal oružja i municiju, javljaju srbijanski mediji

Kako prenosi B92, oružje i municija pronađeni su u šumi u blizini puta nedaleko od kuće u kojoj često boravi premijer Vučić. Neki mediji su špekulirali da je oružje pronađeno u blindiranom automobilu, ali to je ubrzo demantirano.

Na oko 50 metara od puta koji vodi do obiteljske kuće premijera pronađeni su raketni bacač – zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, oko pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je premijer Aleksandar Vučić sada na sigurnoj lokaciji i dodao da se oružje nalazilo na idealnom mjestu za napadača, koji bi oružje mogao iskoristiti, a onda pobjeći.

‘Tako se obavljaju likvidacije. Oružje se nalazilo na mjestu na kojem zbog konfiguracije terena automobili moraju usporiti i na idealnoj udaljenosti za upotrebu naoružanja poput zolje, koja služi za uništavanje oklopnih vozila’, rekao je Stefanović.

Dat je nalog da se izuzme DNK sa zolje i ručnih bombi koje su pronađene, prenose srpski mediji.

Vučić ne želi ništa komentirati, ministar policije traži informacije tko je htio ubiti premijera

Vučić je za Kurir rekao da ne može davati izjave dok ne dobije informacije od policije i BIA-e.

Oglasio se zato ministar Aleksandar Vulin, pozvavši nadležne službe da daju odgovore na pitanje tko je pripremao ubojstvo premijera Aleksandra Vučića.

Vulin je u vjeren je da će Vučić pokušati minimizirati slučaj, no on zahtijeva od svih službi koje su uključene u istragu maksimalan napor i čim brži pronalazak odgovornih osoba. “To nije samo napad na Vučića, nego napad na cijeli državni poredak”, zaključio je Vulin.

D.B.